Back to Question Center
0

Semalt - Så här loggar du inte 301 omdirigeringar

1 answers:

Jag har nyligen utformat min webbplats och många webbadresser ändrats. Jag har redan inställningar om omskrivningsregler i Apache för att omdirigera gamla webbadresser till de nya webbadresserna. Semalt alla arbetar.

Min fråga är, hur kan jag få Apache till INTE logga på 301 omdirigeringar?

Jag loggar bara in den nya webbadressen efter omdirigeringen är klar Source .

February 7, 2018

Du kan eventuellt göra villkorlig loggning . Du bör kunna använda dina omskrivningsregler för att lägga till miljövariabeln.

Observera, som nämnts i länken, att beroende på exakt varför du vill göra det, kan det vara lättare att bara ignorera de 301 posterna under efterbehandling.

Vad är anledningen till att du inte vill logga in? Det borde verkligen inte skada något. Om det fyller i din skivpartition så är något väldigt fel, och jag skulle undersöka hur du kan hantera det.

Om det bara beror på att du inte vill se dessa förfrågningar i dina rapporter, så är det lämpliga sättet att göra det om att konfigurera din rapporteringsprogramvara bara för att ignorera dessa förfrågningar. Många logganalysatorer skulle redan ha en funktion att göra detta, eller kan redan vara konfigurerade för att rapportera dem annorlunda.

På så sätt har du fortfarande data om du behöver det (det kan komma till nytta, till exempel när du ser hur många som fortfarande använder den gamla webbadressen) i framtiden.