Back to Question Center
0

Semalt: Hur kan jag överföra filer från en server till en annan server med FTP

1 answers:

Hur kan jag överföra fjärranslutna filer från en FTP-server direkt till en annan FTP-server?

. Source - logo text images png
February 6, 2018

Du kan använda ett FTP-program som stöder FXP-protokollet och dina två servrar måste också stödja det. Här är några FTP-program som stöder FXP-protokollet:

  • SmartFTP
  • FlashFXP
  • CuteFTP Pro

En alternativ metod för icke-FXP kan vara att använda WinSCP med att trycka och dra .

Du kan använda en app som WebDrive, som monterar fjärrfTP-enheter som om de var lokala enheter (kallas en virtuell enhet) och dra och släpp sedan helt enkelt filerna från en virtuell enhet till andra på din egen maskin.

Hur fungerar det

  1. Ladda ner WebDrive här. (Mac eller Windows, gratis prov på 20 dagar)
  2. Lägg in FTP-detaljerna för ditt http: // exempel. com -server för att skapa den första virtuella enheten.
  3. Lägg in FTP-detaljerna för ditt http: // exempel. org -server för att skapa den andra virtuella enheten.
  4. Bläddra till filerna du vill kopiera på den första virtuella enheten och dra dem till den andra virtuella enheten.

WebDrive kommer att kopiera dem från den första FTP-platsen till din maskin (du ser inte detta steg, det händer i bakgrunden) och sedan kopiera dem till den andra FTP-platsen för dig. Detta är det närmaste du kommer att få kopiera direkt mellan FTP-servrar, utan att använda FXP-protokollet, vilket inte är allmänt stödjande än.

WebDrive alternativ
Förutom WebDrive kan du också överväga Överför (endast Mac) eller Expandrive (Mac och Windows), som båda erbjuder samma fjärrdiskmonteringsfunktion. (Jag använder Transmit's Disk-funktion varje dag för att spara optimerade bilder direkt till FTP-servern direkt från Photoshop / Fireworks. Det är bra, men Expandrive och WebDrive gör det också. )

Om du har SSH-åtkomst till källserveren kan du logga in på det och använda kommandot ftp för att starta en ftp-session med destinationsservern. Du skulle behöva använda kommandoraden för att skriva in ftp-kommandona, men det är inte för hårt och du kan hitta handledning online om det. Till exempel: http: // linux. handla om. com / od / kommandon / l / blcmdl1_ftp. htm

EDIT: Jag såg precis att du använder Windows. Du behöver något som Cygwin för att emulera Unix-verktygssatsen på Windows. Alternativt kan du använda något som WinSCP.

Som alexus påpekade är SCP ett bra alternativ. Ett annat alternativ är Unix / Linuxs rsync (tillgänglig på nästan alla Unix-baserade maskiner). Det är ett verktyg som ofta används för säkerhetskopiering.

För överföring mellan två servrar, abc. com och xyz. com:

rsync -avzPe ssh användare @ xyz. com: / source / / destination / on / abc

Ett mer praktiskt exempel:

rsync -avzPe ssh admin @ xyz. com: ~ / public_html / ~ / public_html /

Några anteckningar: Ovanstående exempel förutsätter att du är inloggad server abc. com . Om du vill gå åt andra håll, byt argumenten. Användaren ( admin i detta fall) behöver också ha lämplig SSH-åtkomst. Slutligen är de flaggor som jag använde inte nödvändigtvis de enda som kommer att fungera, de är bara de som jag brukar använda. Du kan tekniskt undvika -v och -P , du får bara se mindre användbar konsolutgång.

Om du har SSH-åtkomst skulle det bästa sättet vara att använda NIX-tar-kommandot (komprimera) och sedan använda scp för att överföra det över nya hosting och sedan använda tjär för att komprimera och behålla en kopia på din lokala enhet för säkerhetskopiering syften.