Back to Question Center
0

Avancerade steg till botnets Förståelse - Semalt Expert

1 answers:

En botnet står för robotnätverk. Det kan definieras som ett datanätverk som har infekterats av ett virus som kallas skadlig kod eller är under kontroll av en bot-herder. Varje dator som styrs av en bot-herder kallas en bot. Den här angriparen kan skicka kommandon till datorns botnät för att utföra skadliga åtgärder.

Michael Brown, Semalt Customer Success Manager, förklarar att angriparen kan utföra de straffrättsliga åtgärderna beroende på enheter eller omfattning av robotar som har angripit datornätverket. Bots kan utföra farligare operationer som inte kan uppnås med skadlig kod. När botnets går in i datornätverket kan de förbli i systemet och styras av fjärrstyraren. På så sätt infekterade datorer kan man få uppdateringar som gör att de ändrar sitt beteende väldigt snabbt.

Några av de åtgärder som utförs av botnets omfattar:

E-post spam

De flesta individer tenderar att ignorera denna aspekt eftersom de känner att e-post redan har blivit ett gammalt angreppsfält. Emellertid är spam botnets massiva i storlek och kan attackera någonstans. De används huvudsakligen för att skicka ut skräppost eller falska meddelanden som innehåller skadlig kod som kommer i många siffror från varje botnet..Cutwail botnet kan till exempel skicka 74 miljarder budskap på en dag. Detta gör det möjligt för bots att sprida sig vilket på så sätt påverkar fler och fler datorer varje dag.

DDoS attack

Den har en massiv skala av botnet som hjälper till att överbelasta ett riktat nätverk med många begärningar, vilket gör det otillgängligt för användarna. En person kommer att behöva betala för att komma åt datorn, och det här sker oftast för organisationer antingen för personliga eller politiska motiv, vilket förnekar dem för att få viktig information, och de kommer sluta betala bara för att stoppa attacken.

Finansiell överträdelse

Dessa botnät är utformade för att stjäla medel från kreditkort och företag. Detta uppnås genom att stjäla konfidentiell kreditkortsinformation. Dessa inkluderar ZeuS botnet som har hjälpt till att stjäla miljontals medel från flera företag.

riktade intrång

Dessa botnät är små i storlek och är skräddarsydda för att hjälpa angripare att inkräkta i organisationer och få konfidentiell information från dem. Dessa åtgärder är farliga för institutionerna eftersom de riktar sig till de mest hemliga och värdefulla uppgifterna, inklusive forskning, finansiell information, kunders personuppgifter och immateriella rättigheter.

Dessa angripare görs när bot-herder styr bots för att styra servrar med hjälp av e-post, fildelning och andra sociala medier ansökningsregler eller använda andra bots att fungera som mellanliggande. När datoranvändaren öppnar den skrämmande filen skickar botsna rapporter till kommandot så att bothåraren kan ta över och göra order till den drabbade datorn.

Botnets har blivit ett betydande cyberhot eftersom de är sofistikerade jämfört med andra datavirus. Dessa har drabbat regeringarna, företagen och den enskilda personen djupt. Botnets kan styra nätverk och få makt, och de kan leda till stora förluster, eftersom de fungerar som interna hackare som kan utföra olyckliga handlingar som förstör en organisation Source .

November 29, 2017