Back to Question Center
0

MindMaze, Maker Of A Neural Virtual Reality Platform, "Ökar $ 100M på en $ 1B Semalt

1 answers:
MindMaze, Maker Of A ‘Neural Virtual Reality Platform,’ Raises 0M At A B Semalt

Finansieringen kommer samtidigt att en annan igångsättning på ett helt nytt ekosystem kring virtuell och förstärkt verklighet - Magic Leap - har också väckt mycket stora summor pengar. (Stora pengar är vad du behöver höja när du bygger nya ekosystem, antar jag!)

MindMazes ambition, säger VD och grundare Tej Tadi, är att bygga inte bara hårdvara och mjukvara för MindMazes egna tjänster, men utveckla teknik som kan ge VR-upplevelser på en rad andra enheter och tjänster.

"Det är lite som Intel Inside-modellen," förklarade Tadi för mig i en intervju. "Vi vill att alla VR ska drivas av oss. Det spelar ingen roll om du har en Magic Leap eller en annan enhet. Oavsett vad det är, vill de använda vår chipset - frezyderm αντιηλιακά προσωπου σκρουτζ. "Det betyder också många patent, ett område där finansieringen kommer att gå.

Intressant kommer finansieringen inte från Silicon Valley stalwarts men en strategisk bärare och flera familje kontor. Det leds av Hinduja-gruppen, ett massivt multinationellt konglomerat som inte bara hjälper till med produktdistribution utan tillverkning. Hinduja Group var också ledande i MindMazes tidigare - och bara andra - finansiering, en fröomgång på 10 miljoner dollar.

MindMazes nästa generations gränssnitt för mänskliga maskinvaror visar sig redan i hälso- och sjukvård, spel och dess potential för tillämpningar inom transport, försvar och olika medier är nu redo att bli verkligt utforskade, säger en talesman från hinduja-gruppen. "Vi är glada att hjälpa MindMaze att bygga vidare på sina prestationer, samtidigt som vi ser att både nuvarande och framtida partners har upplevt sina kollektiva visioner. "

Och jag bör notera, det är inte att säga att MindMaze inte pratar med ovannämnda stalwarts. Tadi konstaterar att det också redan talar med VCs och strategier i dalen, antingen för att lägga till denna nuvarande runda eller för att investera ner linjen i strategiska partnerskap som kommer att hjälpa MindMaze att bättre växa sin verksamhet. Han skulle varken bekräfta eller förneka om Qualcomm eller Intel är inblandade i dessa samtal.

Utöver detta har företaget också en imponerande lista över rådgivare och styrelseledamöter, inklusive execs från Medtronic, Baxter, HBO, Stanford University, UC San Francisco, Brown Institute for Brain Science, The Wyss Biotech Center och EPFL.

Om du är en VR-entusiast, kan du bli förlåtad för att inte veta vem MindMaze är. Grundades 2012 av Lausanne (ett hotbed för intressant datorgrafikforskning och nybörjare, som det händer) och leds av tidigare akademiker Tadi, som ursprungligen studerade inom elektronisk teknik innan han utvidgade till datorgrafik, artificiell intelligens och neurovetenskap, den perfekta kombinationen för hans speciella start har företaget hittills flygit under radaren.

Men det betyder inte att det saknats aktivitet eller till och med hålla tyst om vad exakt det är på vilket ett tillvägagångssätt som andra som Magic Leap arbetar med ny teknik kring VR och AR har varit kända att ta.

MindMaze, skapare av en

MindMaze startade egen verksamhet genom att utveckla produkter först för företagsanvändning, och speciellt för vårdindustrin. En ansökan är att hjälpa patienter som har lidit hjärnskador (t.ex. genom stroke eller andra incidenter) omskolar sina kroppar till jobbet igen.

Vad gör MindMaze exakt? Att göra en starkare koppling mellan vad som händer i en persons hjärna, en persons kropp och vad som upplevs i det virtuella verklighetscenariot och hur de tre kan fungera bättre tillsammans.

Och det här är inte vaporware. MindMaze har enheter - som inkluderar både bärbara datorer och träningsprogram som klickar på att arbeta med att starta om skadade delar av hjärnan - som redan har installerats på flera högsta universitetssjukhus i hela Europa och på andra ställen, säger han, med flera till beställning för den andra fasen av implementering. En del av finansieringen kommer att gå till finansiering för framtida kontrakt samt servicecenter för att arbeta med kunder.

Nästa fas, säger han, är att översätta detta till konsumentupplevelsen, som han tror kan vara i form av spel, utbildning och fitnessapplikationer.

I den senare finns det mycket utrymme för tillväxt, konstaterar han, eftersom så många kvantifierade självapplikationer och bärbara saker fokuserar på fysisk diagnostik men inte hur en person gör kognitivt perspektiv - och vi vet alla hur mycket av ett rollsinne över materia spelar när det gäller fysisk aktivitet. Han säger att målet är att lansera sitt första konsument headset senare i år under senare delen av året.

Företaget ser också till att det har sin IP i ordning. Några av finansieringen kommer att gå mot att fylla i sina patentansökningar. Det finns sex redan inlagda, säger Tadi, med ytterligare 10 som håller på att arkiveras. "Vår patentportfölj kommer att fortsätta växa," sa han.

Övriga områden där finansieringen kommer att gå är att anställa. För närvarande finns det 55 personer på MindMaze över Europa och San Francisco, med majoriteten i Lausanne för tillfället.

March 9, 2018