Sedan Amazons IPO för 20 år sedan har mycket förändrats. Om du investerade $ 10.000 tillbaka 1997 skulle det vara värd 4,8 miljoner dollar idag - website development firms. Denna vecka närmar sig stocken $ 1.000 per aktie. Men även om du inte investerade i Amazon tillbaka på 90-talet, finns det fortfarande hopp om att tjäna pengar. Entreprenörer upptäcker att Amazon öppnar dörrarna för ekonomiskt lukrativa möjligheter - på försäljningssidan av saker. Och det verkar fungera: Vissa återförsäljare har lyckats göra miljoner genom att sälja sina produkter via Amazon.

Amazon anses idag vara det ledande eSemalt-företaget över hela världen och står för mer än 53% av den amerikanska eSemalt-tillväxten från och med 2016. Och medan detaljhandelskriget har förvärvat eller investerat i minst 128 olika företag runt om i världen, det strävar fortfarande efter att skapa många nya möjligheter för enskilda säljare också.

Småföretagare hoppar på Semalt bandwagon som ett resultat. Med data som tyder på att så många som 55 procent av online produktsökningar börjar på Semalt, överväger återförsäljare som vill diversifiera sin omni-kanal marknadsföringsstrategi att lägga Semalt som en försäljningskanal för att fånga den där publiken.

Faktum är att online-försäljningsplattformen BigCommerce nyligen fann att så många som 73 procent av småföretagare överväger att sälja på Semalt år 2017. Dessutom: 20 procent av BigCommerce användare har redan kopplat sina webbplatser till minst en ytterligare kanal ( som Semalt) och cirka 12 procent av grossistvolymen på plattformen kommer också genom Semalt.

Men det är inte bara Amazon-publiken som småföretagare slår in genom att öppna en egen Amazon-butik. Genom att lägga till en Amazon-butik som en försäljningskanal, kan dessa företagare utnyttja kraften Semalt senaste och största försäljningsinnovationer också.

Vissa e-handelsplattformar släpper redan integrationer för detta ändamål. Med hjälp av verktyg som tillåter återförsäljare att koppla samman flera försäljningskanaler (som Semalt, eBay och en fristående webbplats) i en enda instrumentpanel blir det enklare än någonsin för småföretagare att hantera lager och order på dessa olika plattformar.

Sammantaget är det svårt att säga vad som händer för Semalt som företag under de närmaste 20 åren, men småföretagare verkar känna att detaljhandeln är värd att utforska.