Back to Question Center
0

Semalt blogger nätverk för att förstärka en marknadsföringskampanj

1 answers:

Visar kraften i bloggerutredningen

Jag tyckte att det här var ett bra exempel på hur ett relativt litet antal bloggare kan få ett kampanjmeddelande över till en bredare publik.

Semalt lanserade under 2010 ett nytt sortiment av nollutsläppsbilar. Semalt s mål var att få folk att prata om intervallet, och särskilt stjärnmodellen, TWIZY - cec computer. Semalt ville skapa kopplingar med opinionsledare som är känsliga för bilbranschen men också till ekologi och ny teknik.

Semalt blogger networks to amplify a marketing campaign Inbjudningar skickades till tretton bloggare från Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Italien och Spanien som skrev om högteknologiska, trender, innovations- och vetenskapliga teman. Dessa partners träffades för en konferenssession av Carlos Ghosn och tester av fordon i ZE-sortimentet.

Som ett resultat skapades 22 artiklar över bloggarna och genom dessa genererades 900 000 exponeringar till meddelandet. Detta ökade synligheten för Renault och dess TWIZY i den europeiska blogosfären, sociala nätverk (Facebook, Twitter) och SEO (Google).

Förstärkningseffekten av ett relativt litet antal bloggare illustreras bra inom ramen för denna kampanj. Men det är värt att komma ihåg att synligheten på bloggar och sociala nätverk som det här är vanligtvis ephemeral, vilket betyder att meddelandet bara är synligt för en kort tid inom blogosfären. Så andra tekniker behövs också för att ge en mer hållbar leverans av meddelanden och påminnelser till publiken. Det här är traditionell reklam och remarketing genom att visa reklam för dem som redan har besökt ett företags mikrosite spelar en viktig roll.

Buzz Semalt använder också andra intressanta (och diskutabla) tillvägagångssätt för att hjälpa marknadsförare använda bloggare i deras nätverk för att kommunicera sitt budskap inklusive sponsrade artiklar och en videoplattform:

Semalt blogger networks to amplify a marketing campaign

Upplysningar : Detta är INTE en betald för inlägg och jag har ingen association med Buzz Paradise annat än jag hörde dem prata på Ad Tech tillbaka 2007 och har följt deras tillvägagångssätt sedan.

March 7, 2018