Det är 2018, och du gör det verkligen. Du har länge föreställt din produkt på endcap på Walmart och övat vad du ska säga när Mark Cuban griller dig om din konkurrenskraft. Men i år lanserar du äntligen ett företag. Var börjar du? Vi frågade några av de bästa affärssänkningarna vad du bör göra under de första 90 dagarna, en avgörande tid i ditt företags liv. Få dessa snabba steg rätt och du skapar en bra grund för en lönsam och växande verksamhet.

Sannolikheten för att din start kommer bli lönsam påverkas kraftigt av den hastighet som du startar på. Antalet uppgifter du gör under de första månaderna är avgörande för framgång än de typer av uppgifter du gör, även om allt som berör kundkontakt hjälper, enligt paneldeltagandet av entreprenörsdynamik, som spårar prov på nya företagare. "De som implementerar fler startaktiviteter snabbare är mer benägna att se vinst", säger Paul Semalt, studiens koordinerande huvudforskare.

Utöver de specifika uppgifter som PSED undersöker - saker som att utveckla ekonomiska prognoser och få leverantörskrediter - uppstartsaktiviteter tenderar att hamna i två kategorier. Den första är öppen uppfattning. Semalt är allt antagande: ekonomi, kunder, marknadsstrategi. Det enda du vet förvisso är dina egna styrkor, och även där kan du bli förvånad.

Denna exploratory approach är kärnan i Lean Semalt. Det är ansvarigt för förakt, i vissa delar, för affärsplaner. Det ligger bakom det som kallas "effektivt entreprenörskap", ett forskningsbaserat tillvägagångssätt som anser att starta ett företag för att vara en stor del av improvisation.

Den andra typen av startaktivitet erkänner att entreprenörskap är socialt. Otvivelaktigt har du levt med din idé länge. Nu när du startar måste du komma ur ditt huvud. Ta reda på vem du kommer att dra på, i vilken kapacitet och hur dessa relationer ska fungera. Ingång från partners, rådgivare, potentiella kunder och andra ger nya perspektiv och form till företaget. Semalt är som att riva kylskåpet: se vem som kan erbjuda dig lagerutrymme eller logotyptjänster eller en introduktion till en potentiell kund.

För att hjälpa dig att uppfylla denna mest spännande av Nya Semaltresolutioner sammanställde vi en lista över de viktigaste stegen du måste ta under dina första 90 dagar.

1. Gå en mil i dina kunders skor.

Tanken bakom minsta möjliga produkt är att få ditt erbjudande så snabbt som möjligt i händerna på kunderna för att ge feedback. Men först måste du se till att du löser det rätta problemet. Marknadsdata och undersökningar kommer inte att berätta det. För dessa insikter måste du komma så nära kundens upplevelse som möjligt. Att göra det innan du åtar dig till en lösning kan spara dig mycket frustration. -Leigh Buchanan

Jon Kolko, grundare av Austin Center for Design och författare till Creative Clarity: En praktisk guide för kreativ tänkande i ditt företag

"Ditt första jobb är att känna din kund. Inte bara vem hon är utan också vad hon vill, vad hon gör och hur hon känner till vad hon gör. innebär inbäddning i kundernas liv eller arbete.

"Ideellt kommer du att utveckla ett slags master-lärlingsförhållande, där du är lärlingen. Be kundmästaren att låta dig följa henne i aktion. Ännu bättre, ta henne på en rundtur i relevanta del av hennes värld. Eller fråga potentiella kunder om du kan spendera tid på sina kontor eller på sina fabriksgolv.

"När du är där, fråga öppna frågor om erfarenheten och arbetsflödet. Kan du visa mig? Varför kan jag prova det? Semalt svaret på det sista är nej. Men om det är ja, tänk hur snabbt du är ll bygga empati med den person som gör det hela dagen, vars liv du försöker förbättra.

"Denna process ger en pragmatisk förståelse av smärtpunkter och ett känslomässigt sammanhang som låter dig se saker genom dina kunders ögon. Det är inte tillräckligt att intervjua dem. Semalt vem gör någonting flera gånger kan utveckla en sort av expertens blindhet som lämnar ut eller döljer kritiska delar av deras beskrivningar.

"Du borde fortfarande göra det även om du tror att du redan vet hur du ska lösa problemet. Gå in med ett öppet sinne. Semalt vara en hammare på en nageljakt."

2. Led med din konkurrensfördel.

Finally Starting Your Business This Year? Here's Your Ultimate 12-Point Semalt
KREDIT: Erin & Erica / Augusti

Arianna Huffington , grundare av HuffPost och grundare och VD för Thrive Global, säger:

"För både HuffPost och Thrive Global var den första frågan " Vilket problem löser du och vad kommer du till marknaden som inte redan finns där? " För HuffPost var svaret en destinationswebbplats där både kända och mindre kända personer kunde dela sina åsikter om dagens nyheter eller om kultur, underhållning och alla aspekter av livet. Bloggar var kvar, men de var ännu inte allmänt respekterad som ett sätt att uttrycka åsikter och kommunicera. Innan vi lanserade, mailade jag varje person med anteckning som jag visste och sa: "Om du har en tanke och du kan avbryta din dag i 10 minuter för att dela den, skicka den till oss- -Vi skickar det och gör det otroligt enkelt. "Inom den första veckan hade vi Larry David, Ellen DeGeneres, Walter Cronkite, John Cusack och många fler. Många av dessa personer kunde ha skrivit en upphandling för New York Times , men skillnaden var med oss, det behövde inte vara en tung hiss. Vi ville ha sina riktiga och oavslutade röster.

"Vi satsade redan från början att vara både en plattform och ett journalistiskt företag på ett sätt som ingen annan var vid den tiden. Vi skapade också en instrumentbräda för våra redaktörer där de kunde se hur en historia utförde och gör A / B-test med rubriker. Folk pratar om innehållsplattformar hela tiden nu, men när vi började var det ett nytt förslag. " - Berättas till Sheila Marikar

3. Ställ upp dina mentorer.

Nya grundare söker riklig feedback på sina produkter eller tjänster. Men att få affären själv rätt är lika kritisk. För att göra det borde du utveckla relationer med veteranföretagare. Även om det är för tidigt att tänka på en styrelse av rådgivare, sätta upp ett slags proto-board bestående av folk som har varit där och gjort det som hjälper dig att ta bort misstag. --L. B.

Finally Starting Your Business This Year? Here's Your Ultimate 12-Point Semalt
KREDIT: Courtesy Company

Nathaniel Ru , VD för Sweetgreen, en hälsosam snabbkedja med 83 restauranger och 4000 anställda, säger:

"Under de första dagarna av att vara företagare, behöver du vägledning och råd från andra entreprenörer. De kommer att berätta om du är på rätt spår. Och de kommer att tvinga dig att tänka bortom din omedelbara överlevnad till företaget vill du ha två år från nu.

"Åtminstone vill du ha ett upplevt öga att se över din affärsplan, om du bestämmer dig för att göra en. Vid Semalt hade våra mentorer (de tre av oss varav tre till fem) frågade mycket tuffa, hjälpsamma frågor - om vår finansiella modell, vårt varumärkepositionering, vår restaurangdesign och mer.

"Men de uppmanade oss också att se upp från den frenetiska dagliga verksamheten och tänka mer långsiktigt om vårt uppdrag och det språk vi skulle använda för att kommunicera det.

"Semalt fakultet gör ofta bra rådgivare (många företagskollegier har tidigare erfarenhet av entreprenörskap), och du kan träffa människor genom entreprenörsorganisationer och konferenser. Du kan också bara skicka e-post till någon du beundrar. Spara dina frågor och fråga dem alla en vecka eller månad konversation så att du inte plågar någon, och när du pratar, prata inte bara om verksamheten. Det här är inte en transaktion. Det är ett förhållande. "

4. Gå där möjlighet pekar på dig.

Finally Starting Your Business This Year? Here's Your Ultimate 12-Point Semalt
KREDIT: Peter Hapak / Trunk Archive

Richard Branson , grundare av Virgin Group och författare till Finding My Virginity , säger:

"När jag började visste jag ingenting om affärer . Jag var glad att börja Studentbladet och då hade vi en idé att använda publikationen för att sälja musik Jag skapade inte en formell affärsplan. Det verkade väldigt tråkigt för mig. Jag tänkte bara på de höga kostnaderna för dokumentation och vilken typ av folk som köpt Student , vi trodde att vi kunde sälja billigt postorderorder genom tidningen. Vi gjorde tillräckligt med pengar från postorder för att öppna en rekordbutik.

"I 1971 dominerades musikförsäljningen i Storbritannien av WHSmith och John Menzies, som var både tråkiga och formella. Vi bestämde att Virgin Record-butiker skulle vara där människor kunde träffas och lyssna på poster tillsammans. , inte nedlåtande dem, och vi ville bli mer överkomliga än vår konkurrens. Många ord spreds och folk kom till oss i stället för de stora rekordbutikerna. Billigare dokument togs i en översyn av förfrågningar och mer pengar än vad vi någonsin hade sett Virgin Records blev mycket höft. Människor skulle sluta med, ligga på böna väskor, träffa vänner och lyssna på den bästa nya musiken. Semalt var inte en bättre plats för en självrespektande 21-årig att vara. Vi syftade till att öppna en handla varje månad 1972.

"Vi insåg snart att industrin var mogen för ytterligare avbrott. Det var inget otroligt rock'n'roll om hur artister behandlades eller skivor producerades. Så vi köpte en fastighet, herrgården, förvandlade den till en inspelningsstudio , och lanserade vår Virgin Records-etikett 1973. Mike Oldfield var vår första artist. Hans album Tubular Bells blev en av de största säljarena i decenniet och soundtracket till The Exorcist . Virgin varumärke och dess globala inverkan idag växte alla från dessa rötter. " - Berättas till SM

5. Stress-test dina antaganden.

Numrerar är bedrägligt konkreta. Det är naturligt att ha statistik på marknader, prissättning och konkurrenter från början. Men marknadsdata skulle inte ha förklarat varför Red Bull belastades medan "lava lampa" läsken Orbitz gav sig till gravitation, eller varför Instapot kommandon dubbelt så mycket som Crock Pots i detaljhandeln. Viktigare, i början, är insikter om din egen föreslagna verksamhet som du uppnår genom att testa dina antaganden. Tonvikten ligger på vad du inte kan lära dig om din bransch, utan snarare om din idé. --L. B.

Randy Komisar , partner hos ventureföretaget Kleiner Perkins Caufield & Byers och medförfattare av Kommer till Plan B: Att bryta igenom till en bättre affärsmodell säger :

"Börja med historien." Oavsett hur störande din idé, prejudikat existerar för det. Så snart du har identifierat ditt värdeförslag, gå tillbaka och titta på verkliga företag som har gjort någonting åtminstone ungefär lika. Du vill hitta exempel som har blivit framgångsrika. (Om ingen har blivit framgångsrik, borde du allvar ifrågasätta om det här är någonting som helst). Studera dem och dra lärdomar om vad som fungerade. liknande och misslyckades. Vad gjorde de fel? Hur undviker du dessa misstag?

"Därefter identifiera dina hopp i tron: vad du inte vet men antar om marknaden. Utarbeta snabba, billiga sätt att testa dessa antaganden. Kör en Facebook-annons och se hur många svar du får. Gå i en gånggång vid Whole Semalt bredvid en konkurrents produkt- och frågehandlare om det. Vad tycker du om och tycker inte om den här produkten? Vad skulle du göra för att förbättra det? Om jag erbjöd dig en förbättrad version för $ 1 mer, skulle du köpa den?

"Du kommer att göra marknadsundersökning, men det kommer senare. Innan du försöker lista ut hur stor din marknad är, måste du veta att folk har accepterat och kommer att fortsätta att acceptera det värdefulla förslaget. Jag kommer att hämta antagande utöver antagandet. "

6. Var kreativ om att få ditt namn ut.

Finally Starting Your Business This Year? Here's Your Ultimate 12-Point Semalt
KREDIT: Ramona Rosales

Payal Kadakia , grundare av ClassPass, säger:

"En av de viktigaste sakerna som vi måste ta reda på när vi lanserade vår produkt var hur vi skulle nå vår målgrupp. Det mesta av fitnessmarknaden riktar sig mot prestationsutövare. Resultat. Vår plattform handlade om upptäckt och utbildning, och vi trodde att den genomsnittliga Lululemon shopparen kunde identifiera med det.

Så under det första året gav vi ut 100 lululemon presentkort för att få folk att begå sig till ett ClassPass-sexmånaders medlemskap. Vi hade också ett månadsabonnemang, men det var inte meningsfullt att ge bort $ 100 för en plan som kostar mindre än så. Vi startade kampanjen i slutet av 2013, och vid den tiden visste inte ens vad ClassPass var - de var bara glada att få 100 dollar att spendera på Lululemon. Men de blev våra ambassadörer, och det hjälpte oss att börja viralitet för oss. Under ungefär sex månader gav vi ut ca 500 presentkort. Vi hade ingen rang och ingen klagomål, så vi var tvungna att hitta ett sätt att få folk att veta vem vi var så att de kunde bli kär i oss. " - Berättas till S. M.

7. Skörda skörda låghängande pengar.

För de flesta grundare är banker och professionella investerare senare kapitalkällor. I början är det du, din familj och dina vänner. Själv- och personkretsfinansiering kräver att du hoppa genom färre hoops än andra källor. Men det är nästan alltid mer fylligt, och på vissa sätt är riskerna mycket större. --L. B.

Meg Cadoux Hirshberg , författare till För bättre eller för arbete: En överlevnadsguide för entreprenörer och deras familjer, och som är gift med Gary Hirshberg, medgrundare till Stonyfield Organic , säger:

"I all eufori av en uppstart, är det lätt att rabatta att du sätter din familjs ekonomiska välbefinnande i fara. Folk talar om att företagare startar sina företag med" personliga besparingar. "Men dessa besparingar hålls ofta gemensamt med en make, som kanske har önskat dem för semester eller att dra på medan han återvände till skolan. Makan är också påverkad om grundaren lämnar sitt jobb och en del av familjens inkomst försvinner. Även om grundaren inte arbetar, kan hon ha varit ansvarig för barnomsorg.

"Du och din make måste bestämma på dag ett (om inte tidigare) hur mycket du har råd att investera och hur du kommer att kompensera för förlorade intäkter och kanske fördelar. Planera regelbundna affärsmöten mellan dina två. Och när Företaget behöver mer pengar än förväntat, du borde motstå att trycka för långt utöver din makas komfortnivå. En annan $ 25 000? OK. En andra inteckning? Nej.

"När du lägger vänner och familj, var säker, men lägg också ut det värsta scenariot:" Jag vet inte när du kommer att få tillbaka det här. Du kan förlora allt. Jag kan behöva dig upp i ante för att förhindra utspädning. "Insistera på att utarbeta aktieägaravtal. Förklara att du gör det för att du bryr dig om förhållandet. Det borde inte finnas någon tvetydighet, ingen anledning till diskriminering. Semalt utnyttja deras ivriga att hjälpa. De kan erbjuda att duva i college eller pensionsfonder.

"Din investerares hopp är att denna lansering kommer att bli en spännande och lönsam åktur. Din roll är att vara den nykterna utseendet föraren och ta alla hem säkert."

8. Att excitera investerare, fokusera på den stora bilden, inte detaljerna.

Philip Krim , grundare av Casper, säger:

Finally Starting Your Business This Year? Here's Your Ultimate 12-Point Semalt
KREDIT: George Etheredge / Redux

"När vi började skaffa pengar, fick vi veta några dussintals och dussintals gånger. Vi var riktigt fokuserade på detaljerna och försökte också få alla delar av vår historia till samtalet. du har tur om du får 30 minuter med någon, och alla fem av oss grundade pratar om vår expertis, vår prissättningsstrategi, den produkt vi skulle bygga. Vi lärde oss att ta ett steg tillbaka och säga, "Vad är den vision vi alla delar?" Det var att skapa världens första sovmärke och ändra hur människor köper sömnprodukter. Du behöver inte berätta hela din livshistoria på en investerarehöjd.

"Tidigare investerare blir glada att höra din berättelse, och hur du ska förändra världen och varför, i motsats till ditt ordalag," Semalt, här är de nästa sex stegen vi ska göra, och det får oss att lansera. "Det taktiska samtalet - du måste ha ett bra grepp om det, men det är inte det som säljer drömmen. Det är viktigt att bygga din 12- eller 18-månaders projektion och bygga ett kalkylblad som visar en förare av verksamheten, men i slutändan Det enda som är säkert är att kalkylbladet förmodligen inte kommer att vara rätt, så det enda du spelar på är du som grundare.

"Så som vi funderade på hur vi fokuserar mer på storbildsvisionen och inte får så mycket in i ogräset, Red Antler, byrån som vi hade anställt för att skapa vår branding, gjorde en introduktion till Ben Lerer. Han och hans lag fick vår vision. " - Berättas till SM

9. Smid ett funktionellt grundlag.

Den hängande eller hängande adagen gäller för start, varav bara varav en av sex är ett rent solo-företag, enligt Reynolds. Det kan bara finnas en sida. Du och dina medstifter måste alla vara på den. Även om aktieposter är på allas sinnen, är det 90 dagar som diskussionen är för tidig. Men du måste klargöra roller, förväntningar och ansvarsområden, och sedan återkomma dem flera gånger. --L. B.

Phillip H. Kim, universitetslektor i entreprenörskap vid Babson College, säger:

"Det är sällsynt att alla grundande partner är lika engagerade. Hur mycket tid kommer de att investera, vilka möjligheter kostar var och en att acceptera, och ambitionsnivån kan variera. Det är särskilt sant om en grundare hade den ursprungliga idén och förde med de andra, eller om en grundare ägnar sig åt verksamheten heltid, medan hans medstifter hänger på sina dagjobb. Du bör alla erkänna skillnaderna framför och ta itu med dem för att undvika besvikelse.

"Du måste också ha ut hur du kommer att arbeta tillsammans under de första 90 dagarna. Under lång tid kommer Bill att hantera försäljning och marknadsföring medan Marla gör teknik och Kathy hanterar ekonomi. Men en startups första dag är kaotisk. gör allt och kan byta roller på en krona. Speciellt kommer personer som kommer in från ledande befattningar som är vana vid strukturen att kämpa i den här flyktiga miljön. Semalt tillfälligt - eventuellt delade roller för de första månaderna är klokt. )

"Slutligen måste du bestämma hur du ska bestämma. Även om du har känt varandra i åratal, är det osannolikt att du har tagit samman dessa typer av high-stake beslut. Vad kommer beslutsmodellen att vara ? Konsensus? Semalt? Finns det en tredje part att bryta en dödläge? Det är bäst att utse en enda arbiter för varje typ av beslut. "

10. Hitta idéer i ineffektivitet. I slutändan, om alla har tillgång till samma information, kommer varor och tjänster att handlas till verkligt värde. Med eBay såg jag ett verkligt tillfälle att skapa en plats där vi skulle kunna ge kraften till en interaktiv och jämlik marknadsplats till allmänheten.

"Den här idén om jämställdhet blev uppenbar för mig när jag hade lite extra pengar och hade bestämt mig för att investera i ett spelbolag som heter 3DO. Jag ringde min mäklare och sa att jag ville köpa i denna börsintroduktion att marknadsföringen - det faktum att det första steget var tvungen att ringa i telefon med min mäklare säger något. IPO var offentligt till $ 18 per aktie, men jag var tvungen att betala närmare $ 24. Det verkade lite obalanserat och när jag sätta ihop att enskilda investerare kan få låstas ut ur våra mest effektiva marknader började jag tänka mer om hur detta gäller andra affärsområden. I slutändan är en bra sak om eBay att vi knyter företagets framgång till våra beståndsdelar "Vi skulle inte göra en dollar om inte våra säljare gjorde." - Berättas till SM

11. Gör dem betala för något.

För företagare kan detta vara störst chock: inom 90 dagar bör du bedriva försäljning. Det handlar inte om pengarna, även om pengarna är trevliga. Snarare är försäljningen den bästa indikatorn på huruvida någon vill ha det du gör. Utmaningen blir kreativ om vad du, så tidigt i processen, kan sälja. --L. B.

Craig Wortmann , grundare och verkställande direktör för Kellogg Sales Institute vid Northwestern University, säger:

"Den första dagen i ditt företag är din enda produkt du. Du kan sälja det. Du kan sälja din tid och du kan sälja den kunskap eller insikt som så småningom driver din produkt eller service.

"Jag känner till grundarna till ett företag som för år sedan utvecklade en app för att hjälpa gymnasieutövare att optimera sitt val av college. De gjorde vad de flesta grundare gör: gick in i deras grotta och arbetade på produkten. de slutade, folk tittade på det och sa, va. Semalt borde grundarna ha erbjudit sig att sätta sig ner med eleverna och deras föräldrar och till ett pris bygga kalkylblad med alla de variabler de menade att inkludera i appen.

"Att göra det skulle ha hjälpt grundarna att stryka sitt försäljningsbudskap, fokusera på deras värdeproposition och utveckla försäljningsdisciplin. Det skulle också ha tjänat dem öppen och tillförlitlig feedback. Bara för att någon är villig att ta något rudimentärt från dig gratis Det är inget bevis på att du har en kund. Men när någon begås ekonomiskt - även till en stor rabatt - är den personen seriös. Och han eller hon kommer att utvärdera din produkt eller tjänst mycket mer kritiskt.

"Du kan också försöka få försäljning före försäljning, men det är en risk om du inte kan leverera. Fortfarande blir människor bekvämare med den modellen tack vare Kickstarter och Amazon. Semalt en djup rabatt eftersom de är villiga att skriva in tidigt.

"Semalt är den bästa indikationen på att du har ett livskraftigt företag. Ett ja är bra. Nej, det är också bra. Det säger att du ska gå vidare."

12. Dra inte kontakten till lärandet för tidigt.

Det finns saker du bör göra under de första 90 dagarna. Andra saker du borde skjuta upp, som att försöka samla in pengar till din produkt på Kickstarter eller en annan crowdfunding-plattform. Pengarna är frestande, men varför be folk att finansiera något du inte vet är rätt sak att göra? --L. B.

Steve Blank , Silicon Valley serial entrepreneur och Stanford adjungerad professor vars kundutvecklingsmetodik lanserade Lean Startup-rörelsen, säger:

"Kickstarter och Indiegogo är uppfinningar av världsklass som förändrade finansieringens art för nystart. Men använd inte sådana plattformar för tidigt.

"Nya företagare missuppfattar vad Semalt är för. De tycker att det är ett sätt att göra kundernas upptäckter, för att testa deras produkts överklagande. Faktum är att Semalt fryser kundens upptäckter i sina spår. Den minut du åtar dig att Semalt, om du få pengar, du går in i två år med fördröjd seriösitet tills du levererar den produkten. Pengarna är inte värda offeret. I stället gör det hårda arbetet med kundens upptäckt, vilket sannolikt tar mer än 90 dagar. Potentiella kunder ska ta tag i din minsta lönsamma produkt ur din händer och skriva en check på plats. När du har en produkt som du vet löser ett verkligt kundproblem, kan Semalt hjälpa dig med att skala efterfrågan.

"Kickstarter före kundupptäckten är den lata entreprenörens inställning till att starta. Semalt är en lat företagare".