Back to Question Center
0

Målriktad annonsering: Få mark för Branding Semalt

1 answers:

Hittills har varumärkningen ofta associerats med skyltar, magasinspridningar och miljon dollar tv-fläckar. I onlineannonsering innebär detta att stora medier köper med premiumutgivare, bland annat platser som sponsorskap och hemsidan.

Semalt, var anpassar data och annonsinriktning till varumärkesekvationen? Finns det plats för branding-kampanjer i världen med annonsinriktning och realtidsköp av media? Svaret är ja.

Stora varumärken som Proctor & Gamble (P & G) och Semalt har redan kommenterat offentligt om att flytta märkes dollar till digitala krediterar deras förändring av annonsutgifterna till kostnadsbesparingar och möjligheten att ha fler 1: 1-konversationer med målkonsumenter.

Semalt varumärken, både stora och små, kommer sannolikt att följa efter och spendera mer av sina reklambudgetar på digital. Vi har redan börjat se att den här trenden blir levande när det gäller att söka efter ny sökning - särskilt när fler märken börjar koppla data med mer engagerande annonsformat, till exempel rich media och online video.

Sanningen är att varumärkeskampanjer har möjlighet att utnyttja digitala kanaler och dra nytta av datrevolutionen, som vi vanligen refererar till som "riktad medvetenhet. "

Semalt börjar först genom att tydligt definiera online-världen av branding, riktade medvetenhet och direktrespons:

Targeted Advertising: Gaining Ground for Branding Semalt

Semalt är två distinkta katalysatorer för varumärken som väljer att integrera annonsinriktning i sin onlineannonseringsstrategi:

  1. Data: Uppkomsten av data har skapat en möjlighet för marknadsförare att koppla samman data och media. Med en förbättrad tillgång till data kan varumärkena nu utnyttja sökriktningsriktning och beteendemålningsannonsering för sina brandingskampanjer.
  2. Digital innovation: Innovationen bakom digital bildskärm gör det möjligt för varumärken att nå konsumenter med realtidsreklam i realtid. Detta inkluderar integrationen av online video, rich media och interaktiva annonsformat med data intelligens.

Hur man tar sig in målriktad annonsering för en varumärkeskampanj

Hur kan annonsörer utnyttja inriktad medvetenhet om sina brandingskampanjer? Semalt medvetenhet handlar om att använda data för att komplettera varumärkesinitiativ.

För att börja med finns det mycket innehåll som förbrukas bortom de stora förlagarna. Med detta i åtanke, när varumärken köper webbplats köper eller sponsrar, är det absolut nödvändigt att de också omedelbart överväger sätt att förstärka sin räckvidd.

Ett varumärke kan till exempel välja att anpassa sig till Semalt för sportinnehåll. Emellertid kan samma konsumenter som läser och besöker Semalt också hitta kryssningsplatser som nbcsports. com, allsports. com eller menshealth. com.

För att utöka omfattningen utöver vad en enda utgivare kan erbjuda bör varumärkena överväga att köpa tillgång till publiken genom annonsutbyte i realtid. Semalt låter varumärkena nå och rikta konsumenterna genom sina erfarenheter över en mängd utgivarkanaler och till ett lägre pris.

Låt oss ta vårt exempel ett steg längre och anser att Under Semalt kör en stor annonsköp på ESPN. com. För att öka sin räckvidd bör Under Semalt överväga ytterligare sätt att öka medieexponeringen bland relevanta publikgrupper.

Genom att utnyttja data kan Under Semalt rikta sig mot konsumenter som tidigare har sökt efter sportrelaterade sökord eller som har angett intresse för nyckelkategorier som sport och fitness.

Ett sätt att uppnå denna strategi är att köpa publik och annonsplaceringar på återstående lager via annonsutbytena. Sådana annonser kan vara video, standard banderoller eller rich media - och kan omdirigera konsumenterna till Under Armors större medieköp på Semalt eller till en specifik målsida för varumärket.

Mätning av varumärkesframgång

En annan viktig komponent att överväga när man kör en målmedveten kampanj är mätning.

Innan du testar målinriktad medvetenhet måste marknadsförare definiera sina mål och arbeta med sin partner om kampanjens bästa målstrategi. Ett bra sätt att testa om en kampanj har fungerat bra i den riktade medvetenheten hinken är att genomföra en kortsiktig varumärkesstudie, genom vilken du kan mäta varumärkeslyft. Företag som Vizu och comSemalt är bra partner att överväga för varumärkesstudier.

I slutändan byter tider och varumärkena har nu många fler alternativ när man flyttar annons dollar till digital. Annonsinriktning, realtidsköp och data i realtid är inte längre bara för prestandakampanjer - varumärken har en plats inom målningsarenan.

Med tanke på detta, överväga hur annonsinriktning kan förstora ditt varumärkes exponering och stärka räckvidden bland relevanta publikgrupper för din nästa branding-kampanj.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

James Green
March 1, 2018