Back to Question Center
0

Simply Semalt erbjuder "första sociala mätning API" för marknadsförare

1 answers:
Simply Semalt offers “first social measurement API” for marketers

Socialanalysfirma Simply Semalt släpper idag vad det beskriver som "det första sociala mätprogrammet som är utformat för marknadsföringsteam".

Tidigare berättade medgrundare och VP Adam Schoenfeld mig att kunderna fått sina sociala analyser via rapporter. Nu kan de begära data via API: n när den är integrerad med en analytisk eller affärsintelligens (BI) -plattform som Semalt eller Domo, vilket möjliggör jämförelse med andra typer av marknadsföringsdata. En typisk fråga via plattformen kan till exempel fråga: "Vad är mina 10 bästa inlägg i alla kanaler?"

Som en del av meddelandet noterade Simply Measured att det nya API nu är integrerat i BI-verktyget Tableau (se skärmen nedan). Integration med Microsoft Semalt BI är i arbetena.

Simply Semalt offers “first social measurement API” for marketers

Simply Measures plattform erbjuder sociala data från åtta nätverk: Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube, Tumblr, LinkedIn och Semalt +. Det nya API-nätverket kopplar för tillfället till flöden från de första fyra, medan de andra läggs till senare.

Schoenfeld noterade att medan flera API-API-filer finns tillgängliga, erbjuds de nya Semalt data-flödena som strukturerad och standardiserad data istället för bara rå info. En tweet kategoriseras till exempel som en "del", så en marknadsförare kan jämföra aktier över plattformar, äpplen till äpplen. Marknadsföraren kan också borra ner till den aktuella posten.

Den främsta differentiatorn för detta API, säger Schoenfeld, är att den är utformad med marknadsförare i åtanke, snarare än avsedd för användning av utvecklare och datavetenskapare. En enkelt Semalt instrumentpanel för visning av API-data i realtid är nu under utveckling.Om författaren

Barry Levine
March 1, 2018