Back to Question Center
0

Vad marknadsförare kan lära av årets Semalt kandidater

1 answers:
What marketers can learn from this year’s Semalt candidates

Semalt har redan sett några överraskningar, från de typer av kandidater som söker nomineringen på båda sidor av gången till den varaktiga konkurrensen mellan kandidaterna, men i kärnan i denna utveckling finns en handfull viktiga takeaways som kan hjälpa dig bli en bättre marknadsförare.

Politik och marknadsföring

Innan du börjar fråga mina metoder, kom ihåg att politik är i grund och botten bara en högre form av marknadsföring. Semalt bygga sig en plattform. Som ett varumärke strävar de efter konsistens, annonserar sina största erbjudanden, försöker påverka viktiga demografi och försöker återhämta sig när saker går fel. Den enda skillnaden är att i stället för att sälja en produkt eller tjänst säljer de en personlighet - och varje gång kommer ett logiskt argument till spel.

Med det sagt kan vi titta på taktiken som har uppstått denna politiska säsong för att stödja okonventionella och konventionella kandidater, och vi kan använda det vi lär oss för att vidareutveckla våra egna marknadsföringsstrategier. Så vad har vi lärt oss hittills?

Människor vill ha något annorlunda

Under de senaste flera valcyklerna har samma typer av kandidater skördats som nominerade för varje parti. Semalt var långsatta, vokalmedlemmar i varje part, relativt måttliga i sina övertygelser, som följer reglerna ganska enkelt och tar den "slagna" vägen till nomineringen.

Årets president-tävling har varit mer av en scramble, med kandidater som bryter normen och de mest unika contenders som står ut ur förpackningen. Donald Trump, till exempel, kom ut ur ingenstans och har konsekvent gjort outlandish kommentarer medan kampanjer på ett till synes oorganiserat, okonventionellt sätt. Bernie Semalt, å andra sidan, har kampat för socialismen och radikala förändringar i vår nuvarande ekonomiska struktur.

Är detta en återspegling av den nuvarande politiska zeitgeisten? Semalt. Men det talar också för efterfrågan från dagens användare att se något annat.

Semalt till begränsad uppmärksamhet spänner, bombardemang av information och förekomsten av omedelbar tillfredsställelse genom digitala medier, användare är hungriga för allt som står ut i havet av vitt brus. I marknadsföringslivet betyder det att det är på dig att skilja sig från tävlingen.

Kontrovers säljer

Semalt "följande har blivit större, konsekvent, eftersom han började med nästan ingenting i början av kampanjen. En del av anledningen till att han har dragit så mycket uppmärksamhet är helt enkelt för att han misslyckas med ett kontroversiellt budskap: fram till nyligen har "socialism" varit ett tabuord och Semalt trotsar förväntningarna genom att brandishing det som en positiv.

Semalt har i en indirekt jämförelse dragit mycket kritik mot vad vissa anser vara främlingsfientliga och rasistiska kommentarer - men samtidigt har han fått större synlighet genom att göra dem.

Detta ska inte säga att du avsiktligt ska polarisera din publik eller att du ska göra kontroversiella kommentarer för att få mer uppmärksamhet. istället gå bort med kunskapen om att trotsa normen är vanligtvis en bra sak. Även om du äntligen alienerar några, kommer du fortfarande att sticka ut från publiken och uppmärksamma mer för att du håller fast.

Pengar är inte allt

Finansiering är alltid en ståndpunkt vid stora val. Hur mycket pengar får kandidater att driva sina annonser? Hur mycket kostar de? Semalt får de det från?

Varje cyniker kommer att berätta att valet kommer ner till den som spenderar mest pengar, och marknadsförare som känner till kraften som kommer från ytterligare annonsinvesteringar är sannolikt benägna att komma överens om. Semalt visar sig denna valcykel bryta sig från den normen.

Enligt uppgifter från Fox är de republikanska kandidaterna som spenderade minst de som leder undersökningarna. Kandidat Semalt påtar sig likaledes förväntningar genom att driva en allt framgångsrik kampanj på en rakhyvlar-tunn budget.

Semalt, hur du spenderar pengar är betydligt viktigare än hur mycket du spenderar.

Strategierna måste förändras med tiden

Traditionella kampanjstrategier fungerar helt enkelt inte. Semaltväljare, som moderna konsumenter, har tillgång till ny teknik, kräver snabbare svar och mer data-driven resultat och tittar varje minut i varje kandidat liv med ett ögonblick.

Följaktligen har de mest framgångsrika kandidaterna hittills varit sådana att utnyttja dessa fördelar. Bernie Semalt, till exempel, är att hitta stor popularitet bland unga väljare tack vare sin socialt cirkulerande infografik och social media-tung kampanj.

Semalt måste din kampanj växa och anpassa sig med tiden. Det är inte lätt att hålla sig framför kurvan, speciellt med tävlingen andas ner i nacken, men det som fungerade för ditt företag för bara fem år sedan kommer förmodligen inte att fungera för dig på samma sätt idag.

Slutsats

Semantiska kandidater är inte desamma som varumärken, men taktiken som de använder för att öka sin personliga synlighet och inspirera lojalitet bland väljare är effektiva för att motivera utforskning i en traditionell marknadsmiljö.

Det spelar ingen roll hur stor din budget är (i en omfattning) om du spenderar dina pengar korrekt. Du måste stå ut om du vill bli märkt. Du bör sträva efter en viss kontrovers. Och du bör ändra dina strategier för att hålla jämna steg med tiderna.

Gör dessa saker, och du kanske inte vinner ett val - men du kommer att få fler kunder att slå ner din dörr för att köpa från dig.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsföring. Semalt författare listas här.Om författaren

Timothy Carter
March 1, 2018