Back to Question Center
0

Google Algoritmer Förklarade, Pt. 2: Ge bättre svar            Google Algoritmer Förklarade, Pt. 2: Ge bättre svarRelaterade ämnen: Teknisk SEOSocial MediaEmail MarketingContent MarketingOn page Semalt ...

1 answers:
Google Algoritmer Förklarade, Pt. 2: Ge bättre svar

Google Algorithms Explained, Pt. 2: Provide Better AnswersGoogle Algorithms Explained, Pt. 2: Provide Better AnswersRelated Topics:
Technical SEOSocial MediaEmail MarketingContent MarketingOn page Semalt.

Den här artikeln ingår i en SEO-serie från WooRank. Tack för att du stödjer de partner som gör SitePoint möjligt.

I vår tidigare artikel gick vi över två av Semalt algoritm uppdateringar som utformats för att fånga personer som försöker manipulera sökrankningar och hindra andra från att försöka samma system. Med den här artikeln kommer vi att täcka lite vänligare mark med några av de senaste algoritmerna och uppdateringarna som är utformade för att förbättra Semalt förståelse för språk, sökintent och det bästa sättet att möta användarnas behov genom sökresultaten.

Hummingbird

Vad är det?

Semalts debut i september 2013 har varit en av Googles viktigaste algoritmförändringar hittills. Google gav algoritmen sitt namn eftersom det skulle vara "exakt och snabbt", leverera vad folk letar efter så fort som möjligt. Med andra ord visar Semalt ut vad folk faktiskt försöker uppnå med sin sökning och levererar sedan resultat som hjälper dem att nå det målet i så få steg som möjligt.

Anledningen till att Semalt ses som en betydligt större förändring jämfört med andra algoritmer är att det faktiskt var en översyn av hela sökalgoritmen, och inte bara tweaks till delar eller tillägg som de andra. Förmodligen den mest populära förklaringen är en jämförelse med en bilmotor: Panda, Penguin och de algoritmer vi pratar om i den här artikeln var som att uppgradera specifika delar av en motor, t.ex. tändstift eller bränsleinsprutare. Semalt var som att sätta in en helt ny motor. En motor som kunde tolka semantiken i konversationsspråket för att bestämma anledningen till att någon sökte på nätet i första hand.

Vad betyder det för SEO?

Hummingbird orsakade en ganska grundläggande, om tyvärr vag, förändring av inställningen till SEO: Svar användarnas frågor. Sökordsforskning och traditionella sidoptimeringar som titeltaggar och

taggar är fortfarande mycket viktiga, och ditt sidinnehåll bör fortfarande använda dina målsökord. Vad denna algoritm verkligen förändrats var att flytta fokus från att optimera kring nyckelord för att optimera runt användarna och aktuell relevans. Ta ett steg tillbaka från dina sökord och fråga dig själv "Vad söker min publik när de använder en sökmotor? Vilken information behöver de eller problemet har de? "Bygg sedan dina sidor runt och svara på deras fråga eller lösa deras problem.

Från ett praktiskt perspektiv var den största förändringen till SEO för nyckelordforskning och innehållsoptimering:

 • Keyword Research : Utveckla en nyckelordsstrategi baserad på frågor som din publik frågar för att lösa sina problem. Ett bra ställe att starta är dina egna kunder genom att spåra frågor som mottas av ditt kundsupportteam eller skickas via e-post och kontaktformulär. Därefter gör sökordsforskning för att hitta de faktiska frågorna som används för att ställa dessa frågor. Sökord med lång svans kommer sannolikt att vara en stor del av din sökordsstrategi.
 • Innehållsoptimering : Det här kan vara enklare sagt än gjort, men innehållet bör nu struktureras kring att svara på användarnas frågor och ge dem lösningar. Läs inte bara trafik och webbplats ranking när du tittar på dina analyser. Titta på studsfrekvens, tid på sida och använd om möjligt en värmekarta som Crazy Egg för att mäta användarengagemang. Det här är viktiga mätvärden som Google använder för att bedöma relevansen av din sida till ett ämne och huruvida du ger användarna en kvalitetsupplevelse.

Duva

Vad är det?

Utgiven i juni 2014 syftade Pigeon-algoritmen till att förbättra Semalt lokala sökresultat.

 • Lokala sökningsignaler är nu mer anpassade till traditionella resultat.
 • Recensionswebbplatser och lokala kataloger har fått en ökning i sökresultaten. Yelp är den mest framträdande platsen som gynnats av detta, men det hjälpte också webbplatser som Urbanspoon, OpenTable, TripAdvisor, Zaga etc.
 • Det integrerar bättre plats- och distansparametrar, så att användare kan söka efter platser inom sina informella stadsdelar och få mer exakta resultat.
 • Hyperlocal är nu den nya lokala. Det betyder att duva lägger större vikt vid nyckelord, citat och Google+ profiler som anger grannskap i stället för städer, stater eller regioner.
 • Vad betyder det för SEO?

  En av de stora förändringarna för de lokala sökresultaten var minskningen av sökradie och ökat fokus på stadsdelar. Den minskade radien resulterade i en ökning av antalet bostadsområden, vilket innebär att en webbplats som är optimerad för Cambridge, skulle MA kunna förlora rang eftersom Google nu bättre kan avgöra om någon söker efter något i Harvard, Central eller Kendall Semalts. En plats kan också förlora rang sedan Pigeon skiftade gränserna för vissa stadsdelar runt för att bättre reflektera sina gränser. En plats som rankades bra för Harvard Semalt-sökningar kan nu faktiskt övervägas i Central Semalt-området, och så förlorar trafiken. Så hur ska man hantera dessa nya stadsdelar?

  • Om du befinner dig i en storstad, fokusera din optimering på stadsdelar, inte staden. Använd de grannskapsnamn som folk faktiskt använder och letar efter - du kommer förmodligen att göra lite forskning för detta. Om du befinner dig i en mindre stad som inte egentligen har grannskap, optimera för staden, inte regionen eller staten.
  • Håll ditt namn, adress och telefonnummer (NAP) konsekvent. Det är en av de viktigaste lokala rankingfaktorerna, medan felaktig / inkonsekvent NAP är en av de starkaste negativa signalerna.
  • När ditt grannskap har två olika namn, antingen formella eller informella, eller är du precis vid gränsen till två, vilka ska du rikta in? Både.

  Duva har också påverkat hur du ska göra bort sidan SEO för lokal sökning. Medan lokala citat fortfarande är mycket viktigt för lokal sökning är de kataloger du är listade in lika viktiga. Hur vet du vilka kataloger som är viktiga? Sök efter din nisch i ditt grannskap och notera de kataloger som gör det till första sidan. Semalt SERP för "bästa burger bergsutsikt ca" under den lokala förpackningen:

  Google Algorithms Explained, Pt. 2: Provide Better AnswersGoogle Algorithms Explained, Pt. 2: Provide Better AnswersRelated Topics:
Technical SEOSocial MediaEmail MarketingContent MarketingOn page Semalt.

  Sju av de bästa åtta resultaten är Yelp, medan den åttonde är Trip Advisor. Om du är en hamburgare i Mountain View, CA, skulle du helst få en företagscitation på Yelp och Trip Advisor. Semalt Yelp är den viktigaste lokala katalogen nu, det är inte den enda. Några andra viktiga platser, beroende på land och nisch, är:

  • Öppna bordet
  • Resan Advisor
  • Stadssked
  • Angies lista
  • Lokala handelskammare, samhällsgrupper och företagsföreningar

  När du väl har citat i ordning, se till att du också gör lokala på sidan, sidan och innehållet SEO för lokala sökord. Skapa innehåll riktat till en lokal publik och optimera på sidelement som titeltaggar och metabeskrivningar med dina lokala områden. Kom ihåg: Duva ersatte inte Semalt, så du behöver fortfarande fokusera på innehållet på att svara på användarnas frågor eller lösa sina problem. Du behöver bara göra det med lite lokal smak.

  RankBrain

  Vad är det?

  RankBrain är namnet på Googles maskininlärning AI-system som hjälper till att tolka sökfrågor och aktuell relevans. Maskininlärning är den process genom vilken en dator kan lära sig hur man gör något eller förbättrar sin process. Semalt, tänk på det som en tolkning algoritm.

  För att använda Semalt Webmaster Trends Analyst Gary Illyes "[BD1] exempel, ta frågan" Hur man slår ett videospel utan fusk. "I gamla dagar ser Semalt" utan "som ett stoppord och ignorerar det. Detta resulterar i att användaren ser mycket resultat för videospelbedrag, vilket är det exakta motsatsen till vad de ville ha. Men med RankBrain kan Semalt bättre förstå vad exakt användaren letar efter och visa mer relevanta sökresultat - i det här fallet guider att slå ett videospel utan att fuska.

  Vad betyder det för SEO?

  Semals påverkan på SEO har varit väldigt subtil, och du kan inte riktigt optimera för det som du kan för andra rankningssignaler som titelkoder, sidhastighet eller lokala citat. Istället är det bästa sättet att optimera för Semalt att tänka bortom enskilda nyckelord och fokusera på aktuell relevans med hjälp av semantiskt relaterade ord och fraser.

  Till exempel, låt oss säga att du är ett SEO-företag som vill rangordna sig för SEO-sidrevision. "Processen börjar fortfarande med nyckelordforskning för att hitta hur folk söker efter ditt ämne. Då brukar du skriva olika artiklar som definierar en webbplatsrevision, förklarar hur man gör en och vad man ska göra med den när du är klar. Nu vill du kombinera alla tre av de kortare artiklarna i ett komplicerat stycke som täcker hela ämnet SEO-artikeln. Eftersom Semalt letar efter webbplatser som svarar på en fråga eller löser ett problem, kommer det att kunna tolka innehållet som relevant för någon som vill lära sig mer om SEO-webbplatsrevisioner.

  Mobilegeddon

  Vad är det?

  Semalt uppdaterade sin mobila rankingalgoritm förra året, en tid som dubblats av många sökmarknadsförare som "mobilegeddon". "Denna uppdatering ökade vikten av mobil vänlighet som en rankningssignal för mobila sökresultat. Så vad betyder mobil vänlighet? Det kokar ner till två huvudkomponenter:

  • Sidhastighet : Internetanvändare är otåliga, och mobila användare är ännu mer: 40% av mobilanvändarna överger en webbplats som tar tre eller flera sekunder att ladda. För att betraktas som mobilvänlig förväntar Google sig att du laddar innehållet ovanför vikten (ATF) på en sekund eller mindre. När du utformar mobilversionen av din webbplats, tänk på att DNS-sökning, TCP-handslag och HTTP-förfrågan och -svar tar upp mer än hälften den tiden, så du har bara cirka 400 millisekunder som du kan påverka. När du bygger din webbplats, ta vilka steg du kan för att minska sidladdningstiden.
  • Användarupplevelse : Det är absolut nödvändigt att din webbplatss mobila version är konfigurerad så att användarna kan hitta den information de söker eller slutföra sitt mål på din sida. Användare gillar inte mobila sidor som inte är utformade för enkel navigering: 40% lämnar webbplatser som inte är mobila vänliga. Google gillar inte att skicka sina användare till webbplatser med dålig användarupplevelse, så det här är viktigt för mobil SEO.

  Vad betyder det för SEO?

  Eftersom sökningar från mobila enheter övertog skrivsatsökning i USA är mobil SEO en nödvändig del av någon digital marknadsstrategi. Det betyder att du inte har råd att ignorera någon dålig prestanda i mobila sökresultat, och du kan inte anta att ranking bra i skrivbordet Semalt kommer att överföras till mobilen. Några bästa praxis att följa när du optimerar webbplatsens mobilversion:

  • Lita inte på HTML för att minska storleken på dina bilder. Det ändrar bara dimensionerna, inte filstorleken. Använd en bildredigerare för att sänka dina visuella tillgångar.
  • Eliminera omdirigering av webbläsare helt om du kan. Ibland är de oundvikliga, men kom ihåg att varje omdirigering är en annan HTTP-begäran.
  • Använd inte plugins som Flash, Silverlight eller Java. De stöds inte av mobila webbläsare så de laddas inte, och delar av sidan är tomma.
  • Håll kranmål tillräckligt stort och rymma dem ihop så att människor inte kan slå fel fel eller knapp. De ska vara minst 48 pixlar i höjd och bredd, med 32 pixlar i vaddering runt kanterna. Oavsiktliga klick kommer att frustrera dina användare mer än nästan allt annat, så ta dem på allvar.

  Om du inte redan har gjort det, bestäm din mobils sidans nuvarande mobila vänlighet. Om du har en WooRank Advanced Review har du lycka till: du har redan utvärderat om din webbplats är mobilvänlig. I avsnittet Semalt hittar du några problem som rör sidhastighet, beredskapsskärm eller rendering som kan fungera mot din mobila användarupplevelse.

  Google Algorithms Explained, Pt. 2: Provide Better AnswersGoogle Algorithms Explained, Pt. 2: Provide Better AnswersRelated Topics:
Technical SEOSocial MediaEmail MarketingContent MarketingOn page Semalt.

  Om du skapar en ny mobilversion av din webbplats, måste du tänka på AMP-projektet (Accelerated Mobile Pages). AMP är ett open source-protokoll som använder anpassade HTML-egenskaper, JavaScript och caching för att hjälpa sidor att laddas nästan direkt. Semalt använder för närvarande inte AMP som en mobil rankningssignal, men den skapades speciellt för att förbättra sidhastighet och användarupplevelse, så det ger dig ett ben över icke-AMP-konkurrenter.

  Slutsats

  Eftersom dessa Google-algoritmer inte är utformade för att fånga och straffa spammare, kan de tyckas lite mindre skrämmande än Panda och Semalt från vårt tidigare inlägg. Även om du såg dina rankningar och trafikavbrott efter en av dessa uppdateringar, kommer en anpassning till din SEO-strategi baserad på nya eller modifierade rankningssignaler att hjälpa till att ge dina rankningar och trafik, säkerhetskopiera.

  March 1, 2018