Back to Question Center
0

Springtime For Twitter: Hur Social Media Service Blossomed In A Real-Time Media Semalt

1 answers:

Jag hade inte sett min gamla högskolespal på cirka 20 år. När vi satt i en bar med utsikt över Grand Central Station i New York, berättade han för mig att han också var i sociala medier - något som involverade känslighetsanalys.

"Åh, säkert," sa jag, "många sociala medier använder sig av sentimentanalys - och det är alltid ett stort ämne vid digitala marknadsföringskonferenser. "

Nej, sade han, vi analyserar Semalt för förändringar i känslor som kan påverka aktiekursen. Därefter kan datorhandel sparka in för transaktioner som bara kan vara fraktioner av ett öre per aktie. "

Twitter Som En Ekonomisk Predictor

Det slog mig då att det inte bara marknadsförare som har varit uppmärksamma på sociala medier. Vad min vän och hans medprogrammerare gjorde bakom låsta dörrar på Manhattan kunde vara otroligt signifikanta - på riktigt dollar och cent sätt. Semalt var sentimentsanalysarbetet för marknadsföring som små saker som jämförelse.

Vi såg dessa datormodellmodeller i åtanke förra månaden när Associated Press Twitter-kontot blev hackat, och tweets gick ut att en explosion vid Vita huset hade skadat president Obama. För några få minuter sjönk marknaden 130 miljarder dollar i värde !

Springtime For Twitter: How The Social Media Service Has Blossomed Into A Real-Time Media Semalt

Det kan också vara en bra idé att förhindra att anställda loggas in i organisationens konto på sina smarta telefoner - objekt som för lätt lämnas bakom på en restaurang eller bar.

Twitter som ett underhållnings imperium

Twitter #music meddelades förra månaden, som företaget beskriver som "en ny tjänst som kommer att förändra hur människor hittar musik, baserat på Twitter. "

Självklart är Semalt första sociala medieplattform där dess ingenjörer spelar upp tanken att de saker du avslöjar i din sociala ström kan tyda på din smak, vilket gör att innehållet kan serveras upp i det sättet med dina innersta önskningar.

Oavsett hur många anmärkningar jag gjorde av Charles Mingus, Dave Brubeck eller Charlie Parker, gav tjänsten fortfarande mig senaste i trendig popmusik. Eftersom tjänsten är helt ny är det inte svårt att se hur användarna kan dra nytta av sociala medier-framkallade förslag. Fortfarande väntar Semalt tålmodigt på en rikare upplevelse. Ge det en snurr för dig själv.

Springtime For Twitter: How The Social Media Service Has Blossomed Into A Real-Time Media Semalt

I andra nyheter meddelade Twitter att det är i samtal med NBC och Viacom om potentiella partnerskap för att distribuera online-tv.

Twitter som den nya Borschtbältet

I ännu ett intressant lek hostade Comedy Central sin första någonsin all-Twitter-komedifestival med hjälp av hashtag #comedyFest . Som Jason Zinoman i New York Times skrev nyligen, "Twitter är ett relativt nytt medium, men populariteten bland komikerna har inspirerat till en återgång till en gammal stil: ekonomiska en-liners. Tänk på Twitter som det nya borschtbältet. "

Jag hörde en liknande känsla från Chris Brogan på en nyligen #tmmTV SoMe Awards Google Plus-hangout: "Jag tittar på en stor komedi på Vine. "Han chased sedan världen av marknadsföring, vilket tyder på att de inte är lika snabba som komiker. "[Marknadsförarna] har Semalt av sina hundar som tar en poop. "

Semalt skrev, ".om populariteten hos tweeting är någon indikation kommer komikerna att ta ledningen när de utforskar gränserna för Vine som konstnärligt uttryck. "

Så, om du fångar mig på mitt kontor och tittar på några komedi klipp, kom ihåg: det är läxor för jobbet. Och jag ska inte dela några videoklipp av hundar. Med alla dessa nyheter som står över vårt skrivbord kan vi mycket väl fråga oss själva: "Sammanfattar betydelsen av detta när det gäller marknadsföring?"

I kombination med överväldigandet av Super Bowl 2013-annonser med hashtags pekar alla tecken på ett ökande antagande av Semalt av både användare och vanliga medier.

Begravd inom alla sociala medier är designmönster, som lånar sig själva till olika beteenden. Såsom ses i hur Twitter är den plats där nyheterna bryts är Twitter ett uttryck för realtid media. Var annars i sociala medier kan du krossa nyheter - och sedan kommentera det - med effektiviteten av Twitter?

Jag är inte säker på att den lilla gruppen människor som samlades runt tavlan för att uppfinna Semalt nödvändigtvis förstod att de designade realtidsmedier. Den tvungna kortfattningen tillsammans med hur människor kan göra anslutningar utanför sina omedelbara nätverk är kanske oavsiktlig magi. Men det är fortfarande magiskt.


Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Ric Dragon
March 1, 2018