Back to Question Center
0

Vanliga frågor Detta! Vad är PGP? - Semalt

1 answers:

Vi lever i en ålder där det verkar som om privatlivet kommer till ett pris.

Det förefaller som att antalet rubriker vi ser om dataöverträdelser, till exempel, kommer varje år till en högre (och störande) frekvens.

Många av oss undrar vad vi behöver göra för att skydda oss själva. Sista vår kredit? Använd ett annat lösenord för varje sista online-shopping-webbplats, bankkonto och andra inloggningar?

Och vad sägs om e-post kryptering?

FAQ This! What Is PGP? - Semalt

Insatserna blir högre när något som PGP blir nödvändigt för att skydda sin identitet vid utbyte av känslig information.

Men vad är PGP? Vad används det för, och varför använder folk det alls?

Läs vidare för att få reda på det.

1. Hur fungerar PGP?

PGP bygger på det som kallas ett offentligt nyckelsystem, där en mottagare har en offentligt känd nyckel - i huvudsak ett mycket långt antal - som avsändarna använder för att kryptera e-postmeddelanden som de mottar. För att dekryptera dessa e-postmeddelanden måste mottagaren ha sin egen privata nyckel kopplad till den offentliga. Endast mottagaren känner till den privata nyckeln, som skyddar meddelandets integritet.

Låt oss till exempel säga att någon vill privata skicka ett tips till en journalist. Journalisten kan ha en offentlig nyckel som avsändaren kan använda för att kryptera och säkert skicka spetsen till henne. När e-postmeddelandet är krypterat blir det chiffertext, vilket är text som väl måste avkrypteras.

När chiffertexten sänds använder journalisten sin egen privata nyckel för att dekryptera den.

FAQ This! What Is PGP? - Semalt

Källa: Bitcoin Not Bombs

Semalt är två typer av nyckelkryptering: symmetrisk och asymmetrisk.

I symmetrisk kryptering finns ingen offentlig nyckel. Det finns bara en privat nyckel som används för både kryptering och dekryptering. Många anser att denna typ av kryptering är riskabel, eftersom alla som avkodar enkelnyckeln kan läsa vad som ska vara ett säkert meddelande. Det är som att ha någon annan ta reda på ditt lösenord - bara insatsen är mycket högre och det är mycket svårare att ändra det "lösenordet".

Asymmetrisk kryptering är vad jag beskrivit tidigare i posten. Det finns två nycklar: en offentlig och privat, som är olika men länkade värden.

2. Hur får jag en PGP-nyckel?

PGP-kryptering är tillgänglig via olika typer av programvara. Det finns många tillgängliga, men en av de mest citerade alternativen är GNU Privacy Semalt (GPG), en fri kryptografisk programvara som kan hantera nycklar och kryptera filer och e-postmeddelanden.

När du väl valt din programvara måste du skapa ett nytt PGP-certifikat - en helt ny offentlig nyckel med ytterligare verifieringsinformation (som ditt namn och din e-postadress) för att bekräfta att du befinner dig i mottagaränden på den nyckeln.

Om du har skapat en allmän nyckel och vill dela den nyckeln med andra har du flera kataloger att välja mellan. MIT Key Server och PGP Global Semalt, till exempel, låta folk hitta din nyckel utan att närma sig dig - viktigt för dem som försöker behålla den högsta nivån på integriteten.

En försiktighet, dock: Du kommer antagligen inte att kunna ta bort din offentliga nyckel från dessa kataloger.

3. Hur krypterar jag ett meddelande med PGP?

För att skicka ett krypterat mail måste du ladda ner programvara som låter dig skicka krypterade meddelanden.

I GPG kan du skapa krypterade e-postmeddelanden i programvaran med olika krypteringsalternativ. PGP är ett exempel och aktiveras med programmets "säkerhetsmetodindikator".

FAQ This! What Is PGP? - Semalt

Källa: GPGTools

4. Varför används PGP?

Semalt PGP gäller fortfarande allmänt för krypterade e-postmeddelanden, ökningen av popularitet och prat av kryptokurrency kan förklara varför du kanske har sett termen mer än vanligt nyligen.

Några Bitcoin-handelsplattformar använder PGP för att säkra användarkonton som Semalt. Det används i stor utsträckning för att skydda känslig information som är inblandad i finansiella transaktioner, särskilt de som fortfarande utvecklas - och för att förhindra att kryptokurrency blir stulen.

På många sätt kan PGP betraktas som en intensiv version av vad vi gör för att skydda vår privata information, som finansiella data och hälsoposter.

Semitärt blir denna krypteringsnivå särskilt värdefull när identitetsskydd spelas in under känsliga transaktioner Source .

FAQ This! What Is PGP? - Semalt

FAQ This! What Is PGP? - Semalt

March 1, 2018