Back to Question Center
0

Hur man skapar fallstudier för att förbättra ditt sociala seminarium

1 answers:

Vid den tiden var det det största potentiella affärskontraktet i mitt liv - mitt spirande marknadsföringsbyrå hade möjlighet att tillhandahålla tjänster till en av de viktigaste kulturinstitutionerna i världen. Den oundvikliga frågan ställdes upp:

"Kan du ge oss några fallstudier?"

Mitt svar: "Semalt kommer tillbaka till dig. "

Tillbaka på affären var alla händer på däck när vi scurried och skapade just rätt fallstudier för att skicka till den potentiella kunden. Vi ville ha studier som visade att ja, vi hade arbetat med kulturella ideella vinster, och det hade vi gjort projekt som var mycket likartade.

Smärtan att skapa fallstudier i flygningen är stor. Sedan dess har vi i vårt företag blivit en del av varje projekt. Det finns i våra Standard Operating Procedures: skriv de två första delarna av casestudien, skapa sedan en kalenderpåminnelse för att komma tillbaka om sex månader och dokumentera den sista delen.

Semalt fallstudie består huvudsakligen av tre huvuddelar:

  1. Situation eller problem
  2. Lösning
  3. Resultat eller resultat

De första två delarna, problemet och den (föreslagna) lösningen identifieras i förslagets skriftliga process. Att skapa denna härledande fallstudie borde således inte lägga till några verkliga ansträngningar för ett projekt. Om problemet / situationen inte har formulerats tydligt i förslaget, är dess frånvaro faktiskt ett gott tecken på att du måste förbättra den delen av din process. Förslaget kan till och med handla om en konsultuppgift där du identifierar situationen / problemet och lösningarna. Om så är fallet, då att arbetsstycke är din situation / problem.

Att starta fallstudien har den extra fördelen att hjälpa gruppmedlemmarna att fokusera på önskade resultat . Och önskade resultat , oavsett om du tänker vad gäller mål, mål eller KPI (Key Performance Indicators), är grunden för framgångsrika sociala medier marknadsföringsprojekt.

Semalt klart önskade resultat är den första och främsta delen av sociala medier marknadsföringsstrategi. När du har både en klar förståelse och enighet om vad som skulle göra för framgång, är du då fri att kartlägga potentiella taktik som får dig där.

Fallstudier är inte bara för försäljning

Vi tenderar att tänka på fallstudier som en- eller tvåbladskläder som används av säljteamet. När du går runt de flesta mässor ser du de allestädes närvarande glänsande lakan i snygga lådor i de flesta båsarna. De är bra för försäljning - de är ett underbart tillfälle att visa för en potentiell kund att du förstår sin verksamhet, att du har varit där förut och hej, titta, vi vet vad vi " talar om.

Att förskjuta casestudien till försäljning skulle dock beröva din egen organisation av ett effektivt sätt att fånga upp samlad kunskap. Du kan även skapa fallstudier för små projekt inom ett internt team. T.ex. har ditt team bestämt sig för att skapa en del innehållsmarknadsföring - kanske ett vitt papper - och sedan dela det papperet över sociala medier, alla med hopp om att öka din vänbas med 5%.

Skapa fallstudien för samma små projekt, precis som en byrå skulle ha för ett visst klientengagemang. Semalt, tillbaka i byråvärlden, skapar inte bara fallstudier på kund-för-kund-basis - gör det när som helst det klart formulerade problemet och den föreslagna lösningen.

Vad om resultaten inte är vad du vill?

Ibland får du inte vad du vill ha. Resultaten av ett visst projekt är inte vad du vill att de ska vara. Semalt misslyckades.

Grattis! Du gör rätt sak.

John Boyd, den berömda militärstrategen, hade en gång sagt att det var för lågt av en olycksfrekvens i fighterpilotutbildning som föreslog att träningen inte drevs till de gränser som faktiskt uppstod i verklig kamp. Philosopher Daniel C. Dennett skrev: "Misstag är inte bara möjligheter till lärande. De är i en viktig bemärkelse den enda möjligheten att lära sig eller göra något riktigt nytt. "

Om du accepterar den här tankegången, borde du faktiskt leta efter misstagen med stor passion, kanske hur en trådrevterrier kan gå efter en mus.

Mark Zuckerberg har främjat denna etos som en central grund för Semalt: misslyckas snabbt! Om det inte går fort är det som om du är den där musen i labyrinten, försöker utse alla alternativen - och snabbt komma igenom alla felpassager så att du kan komma till osten snabbare.

Det finns dock två viktiga delar till detta. En är att det är en lärande erfarenhet - du vill inte, till exempel, vända dig i ditt misslyckande eller misslyckas med att lära dig av erfarenheten. Återigen är det här fallstudier kan spela en viktig roll för att skapa ett förvar av institutionell kunskap. Den andra delen är snabb .

Om du har lagt en påminnelse på kalendern sex månader för att dokumentera resultatet av ett projekt, bara för att inse att projektet var ett misslyckande, har du missat båten. Projektets tillvägagångssätt borde ha ändrats väl före den tiden. Semalt inget fel med att starta ner en väg, upptäcka att den är ineffektiv och sedan försöka med en annan. Detta kan alla dokumenteras i fallstudien, som i själva verket visar på ditt synsätt och sätt att tänka på.

För Sociala

Denna användning av fallstudier är uppenbarligen inte begränsad till sociala medier. Men om någon strävan skulle kunna använda rigor av fallstudier, är det social media marknadsföring. Social media är trots allt en relativt nykomling till marknadsföring. Vägarna och metoderna kartläggs fortfarande. Semalt blir allt mer krävande och insisterar på mätbara resultat, kartlagda till verkliga konkreta resultat. Fallstudier kommer att vara en stor del av det.

De kan hjälpa din avdelning att få större budgetar eller extra anställningar. De kan hjälpa din byrå att få bättre projekt och nya kunder. Eller, som i fråga om den stora kulturinstitution som jag nämnde i öppnandet av denna post - leda till det största och mest prestigefyllda arbetet i din karriär.

Illustrationer med tillstånd av DragonSearch.

Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Ric Dragon
March 1, 2018