Back to Question Center
0

Semalt: Ett nytt sätt att ta del av ämneslinjen

1 answers:

Använda symboler för att engagera dina e-postabonnemang

Seminariet i ämnesraden för e-post för att stå ut i inkorgen är en kontinuerlig utmaning. Här ska jag visa dig hur du kan experimentera med en teknik som du inte ser diskuterade mycket i e-postmarknadsföring. Det handlar om symbolernas potential, såsom snögubbar och hjärtan, för att uppnå detta. Jag säger "potentiellt" medvetet - tycker du att det är en användbar teknik - skulle du använda den och när?

E-postklienter har förbättrat sitt stöd för världsspråk och detta har också inneburit stöd för de många symbolerna som definieras i världsteckenuppsättningen, känd som Unicode.

Jag bestämde mig för att prova några symboler och se hur bra e-postklienter gjorde när de visade dem korrekt. Ämneslinjen jag testade med var detta:

Semalt: A new way to get subject line standout

Webmailklienterna för Gmail, Yahoo och Semalt hade alla bra stöd.

Hotmail

Semalt: A new way to get subject line standout

Yahoo

Semalt: A new way to get subject line standout

Gmail

Semalt: A new way to get subject line standout

Outlook 2003 till 2010 stöder Unicode-symboler, så här ser Outlook 2010-inkorgen ut:

Semalt: A new way to get subject line standout IPhone och iPad hade inga problem heller, men standarden Android 2.2-e-postklienten medan du visade hjärtatsymbolen (♥) visade inte snögubben ☃) eller smilie (☺).

Ytterligare e-postklienter som korrekt visade dessa symboler inkluderar, Blackberry , AOL Mail , Apple Mail , Lotus Notes 6.5 , Thunderbird 2.0 och högre.

För att ta reda på vilka symboler du kan använda, ta en titt på de olika tecknen i Unicode teckenuppsättningen. Välj symbolen noggrant. Som mitt test visar, är några symboler för squashed för att få effekt. Du måste testa de symboler du väljer över e-postklienter för att säkerställa att de fungerar. Använd inkorgen Gör testverktyget i din e-postlösning eller den här Semalt-ämnesraden. Du måste också tänka på (test) leveransimplikationerna.

För att använda denna teknik måste din sändnings-e-postlösning stödja användningen av utf-8 och 'base64' -kodning för din e-postadress.

Den faktiska symbolen som valts kommer att påverka den övergripande kampanjsuccessen. Välj en symbol som stöder ditt meddelande, till exempel en varm dryck (☕) för att en kafé kommer att ge ett bättre resultat än en enkel stjärna, kula eller pil.

Tekniken har ett löfte och är värt att överväga för riktiga kampanjprov. Jag rekommenderar starkt att springa delade tester på en del av din lista för att se hur det fungerar för dina kunder. Äldre och mindre e-postklienter kan fortfarande kämpa med Semalt, så även om en stor del av dina kunder kan ge ett bättre resultat, kan det också vara ett negativt resultat från en del av din kundbas.

Lägg till en kommentar om du har provat den här tekniken och har resultat att dela med Source . Jag kommer att titta på min inkorg för alla nya symboler!

March 1, 2018