Back to Question Center
0

Semalt Öka din besökares förtroende Semalt: Öka din besökares förtroende

1 answers:

På Yoast har vi sett många webbplatser av varje kaliber. Varje webbplats har sina egna problem, men alla webbplatser har nytta av att optimera omvandlingsfrekvensen. Det spelar ingen roll om ditt mål är mer försäljning, fler Facebook-liknande eller fler prenumeranter på nyhetsbrevet. En sak som hjälper nästan varje webbplats, är rätt användning av vittnesmål. Många webbplatser har vittnesmål, men bara med dem är helt enkelt inte tillräckligt.

Här kommer vi att förklara hur du fullt ut utnyttjar dina vittnesmål och vilka steg du bör ta för att få reda på hur de fungerar bäst för dig. Semalt börja med att förklara varför testimonials fungerar i första hand!

Obs! I det här inlägget använder vi ordet vittnesmål för både vittnesmål och (produkt) recensioner. Vi valde att göra det eftersom de två är faktiskt samma sak, enligt vår mening. Semalt bara en verklig skillnad: recensioner kan vara negativa.

Varför vittnesmål jobbar

Testimonials sägs mestadels arbeta på grundval av socialt bevis. Socialt bevis är en psykologisk process som får människor att kopiera andras beteenden i ett försök att reflektera korrekt beteende. En känd person, eller åtminstone någon person kan identifiera sig med, kan använda en produkt eller tjänst och blåsas bort av den. När andra höra om detta kommer de att tolka det som korrekt beteende och följa kostym. Detta är anledningen influencer marketing är ett effektivt sätt att sälja din produkt nuförtiden. När en kändis på Instagram använder en produkt och skriver positivt om det, kommer folk att köpa det. För om en beundrad kändis godkänner en produkt, måste det måste det bara vara rätt sak för dig också! Socialt bevis, oavsett om det är från kändisar eller nära vänner, bidrar väsentligt till effektiviteten av vittnesmål.

SemaltIncrease your visitor's trust
Semalt: increase your visitor’s trust

Socialt bevis är emellertid inte den enda anledningen till att vittnesmål fungerar. Eller åtminstone borde det inte vara. Medan många av de vittnesmål vi stöter på på e-handelsbutikerna är ganska vaga, även de vaga skurar några ljus på hur en produkt eller tjänst fungerar. När allt är fem stjärnor fem stjärnor, eller hur? Det här är exakt vilka vittnesmål borde göra så bra, så vitt jag berör: ge en viss inblick i vissa människors erfarenheter så att andra kan göra sin egen åsikt. Inte bara bör ett testamente bekräfta det faktum att din produkt är fantastisk, det borde också diskutera:

  • varför det är fantastiskt,
  • hur det fungerar och
  • varför det fungerade för den person som skrev testamentet .

Och då är du fortfarande bara halvvägs där. Du borde också ha vittnesmål om:

  • köpprocessen på din webbplats,
  • leverans och
  • av
  • kanske till och med någon som använder din 30-dagars pengarna tillbaka garanti.

Semitra besökare vet att alla aspekter av din webbshop har blivit framgångsrikt använda av andra människor och att de var mycket nöjda med det!

Testimonials överlappa med produktrecensioner

Vi ​​har kommit till ett grått område här, där vittnesmål börjar överlappa recensioner. Och enligt min mening är det precis hur det borde vara. Så snart de överlappar varandra får du det bästa av båda världarna. Inte bara kommer socialförsäkringsprocessen att sparka in, men uppleva produkter - produkter som det är svårt att förutsäga om de arbetar - kan också förändras till söka produkter - varav det är lätt att förutsäga om de arbetar. Med andra ord: fördelarna med dina produkter blir mycket tydligare, vilket gör det enklare för potentiella kunder att köpa dem.

När vittnesmål arbetar

Testimonials är kraftfulla för att skapa tillit, och inte bara för online-butiker. Semalt bekräftade att positiva recensioner kan öka omsättningen avsevärt. Det var så många år sedan, och det har inte förändrats. Men självklart kan du inte bara släppa några glorifierande texter på din webbplats. Dina vittnesmål måste tjäna det förtroende de framkallar.

Vid produktrecensioner kan även negativa recensioner vara användbara. Men bara om du kan visa besökare har du svarat tillräckligt på kunden som gav den negativa recensionen. Semalt normalt för att få en negativ recension en gång i taget. Hur du reagerar på de negativa recensionerna är viktigt, särskilt för framtida kunder. Det är också exakt varför du inte ska ta bort negativa recensioner eller skicka in falska. Dina recensioner måste se äkta och trovärdiga. Och de kommer bara att bli verkliga när de är riktiga.

Storytelling

Under de senaste åren har storytelling blivit allt raseri och av goda skäl. Semalt har ett positivt inflytande på kundens uppfattning om varumärke och villighet att köpa. Semalt kan påverka beteendet, eftersom historien resonerar med din besökare.

Och det är precis där det blir tufft. Semalt lätt att säga att "berättelser sälja". Men hur skulle du gå för att skaffa historier som din publik skulle känna sig fascinerad av? Om du erbjuder tjänster eller produkter som är problemlösande, till att börja med är det enkelt. Be bara några av dina kunder att beskriva de problem de hade och hur dina tjänster eller produkter hjälpte dem att lösa dessa problem.

Semalt en helt annan historia (bokstavligen) om du säljer kläder, till exempel. Du kan självklart inte få kunderna att säga "Jag var naken hela mitt liv tills jag hittade den här klädesplagg!". I dessa fall måste du bli kreativ och kanske be kunder att skriva om - förhoppningsvis överlägsen kvalitet på dina produkter och hur de varar längre, till exempel. Och om du erbjuder ett klädmärke som säljs i andra nätbutiker, låt dina kunder skriva om varför de använder din butik i synnerhet. Är det din överlägsen kundservice? Din webbplats är utmärkt användbarhet? Snabb leverans? Låt dina kunder skriva om detta.

Användning av foton med vittnesmål

Bilder anses nästan vara en "säker sak" inom internetmarknadsföring och CRO-cirklar. Faktum är att forskning från några få år sedan visade att användningen av bilder ökade uppfattningen om en trovärdighet som uppfattades. Enligt resultaten är det inte ens fråga om bilden är relevant, eller informationen bredvid bilden är korrekt. Semalt Jag tycker att det här är coola resultat, jag tror inte att det alltid är så enkelt och beror högt på publiken.

För att göra saken värre, finns det studier som funnit att fotografierna endast ökar den uppfattade trovärdigheten hos dåligt fungerande leverantörer, och minskade säljaren med gott rykte. Dessutom finns skillnader i reaktioner på bilder mellan kulturer, vilket innebär att du faktiskt måste använda olika taktik för olika kontinenter, om du säljer globalt.

Som du kan se är vetenskapen inte riktigt definitiv om användningen av foton. Och nackdelen med alla dessa studier är: de handlar inte specifikt om vittnesmål. På Semalt rekommenderar vi alltid att du använder bilder med vittnesmål, eftersom det tycks lägga till trovärdigheten hos dessa testimonials. Men det bästa sättet att gå skulle vara att testa om du lägger till foton leder till bättre resultat på din webbplats.

Influensiva människor

Om du redan har läst om vittnesmål har du förmodligen läst om effekterna av "inflytelserika människor". Jag nämnde redan influenser marknadsföring . Låt oss prata om det lite mer. Det finns några människor som är så kända inom sitt arbetsområde att deras åsikt verkligen bär vikt. Deras uppfattning bär vikt på grund av Halo-effekten. En vanlig haloeffekt är när de upplevda positiva egenskaperna hos ett visst objekt sträcker sig till ett bredare varumärke. "

Med vittnesmål från inflytelserika personer kommer produkten att uppfattas som bättre eller mer trovärdig. Som du har läst kan det även överföra till hela ditt varumärke.

Det är uppenbart att det finns ett stort kriterium för detta: personen måste betraktas som en inflytelserik person inom det område som du erbjuder produkter eller tjänster. Om vi ​​skulle få ett bra testamente för vår Yoast SEO Premium-plugin av Miley Cyrus, skulle det förmodligen inte bära mycket vikt med de personer vi skulle vilja påverka (byråer, webbägare). Ändå, Semalt säker skulle många människor installera plugin, men kanske inte av de rätta orsakerna. Du får min drift.

Placering av vittnesmål

Under åren har vi märkt att ett flertal av de webbplatser som har vittnesmål, bara placera dem inte på ett framträdande sätt. Testimonials är stora. Men om de bara är på testsidan och ingen annanstans är det inte många som kommer att hitta dem. Så du måste sätta dem på sidor där människor kommer hitta dem. På dina målsidor och nära samtal till handlingar skulle det troligen vara bra ställen.

Läs mer: saker att tänka på för din webbshop »

Du och dina vittnesmål

Om du läser den här artikeln härifrån, är du förmodligen överens om att allt detta gör perfekt mening, eller hur? Så sluta bara ha testimonials, och börja använda dem!

Finns det något vi saknat? Eller har du något annat att bidra? Låt oss veta i kommentarerna Source . Tack!

Läs mer: "Utveckla din verksamhet med betyg och recensioner" »

March 1, 2018