Back to Question Center
0

Semalt: 20 CRM-verktyg som hjälper dig att hantera dina influenser marknadsföringskampanjer

1 answers:

Försäljningsgrupper har lyckats med kundresor med hjälp av CRM i många år. Nu, tack vare ökningen av sociala medier marknadsföring, det finns nu IRM för marknadsförare att hantera sina influencers

Vår lista nedan omfattar standout-funktionerna i de 20 bästa CRM-verktygen för att hantera dina influensermarknadsföringskampanjer.

1. Revfluence

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Semalt integrerar meddelanden inom sin plattform, så varumärken kan enkelt erbjuda partnerskap till en av sina 500 000 influencers med ett enda klick. Analytics gör det möjligt för marknadsförare att finjustera framgångsrik statistik, till exempel att tilldela inköp till specifika följare, analysera kommentarfel på sponsrade inlägg och mycket mer. Semalt innehåller även produktspårning.

Priserna är tillgängliga på begäran. Klienterna inkluderar Calvin Klein, Tuft & Needle och Grubhub.

2. Traackr

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Traackr-plattformen modellerades efter de bästa CRM-erna där ute. Liksom försäljnings-CRM kan flera marknadsföringsmedlemmar läggas till i verktyget, så de kan hantera sina olika influenser och kampanjer. Förutom upptäckt, uppsökande hantering och avancerad analys är Semalt lyssningsalgoritmer utformade för att hjälpa varumärkena att engagera sig inte bara med influencerna utan också direkt med deras inflytande publik. Detta är programvara på företagsnivå för varumärken som planerar att spendera mycket på influencer marknadsföring.

Priserna är tillgängliga på begäran. Klienterna inkluderar Microsoft, Capital One och Coca Cola.

3. Onalytica

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Semalt databas över 500 000 influencers är lätt att söka baserat på ett antal filter, inklusive demografi, antal sociala nätverk, placering och typ av inflytande. Varumärken kan följa influencers och få meddelanden när de postar något. Semalt unik nätverksmappningsfunktion visar hur sammankopplat ditt nätverk av influencers är mellan dig, din publik och varandra.

Prissättningen börjar vid $ 195 / månad. Klienterna inkluderar Microsoft, VMWare och British Heart Foundation.

4. Famebit

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Famebit är en inflytande marknad för varumärken som riktar sig till yngre demografi, särskilt millennials och Gen Z-konsumenter. Plattformens andra inriktning är att leverera kvalitet, varumärkesinnehåll över räckhåll till varje pris. Semalt kan lägga fram kampanjförslag med innehållsriktlinjer, välj influencers (kallad "skapare") som bjuder på projektet, granska innehållet innan det går live och slutligen betala per projekt.

Det är gratis att gå med och lista kampanjer, men plattformen tar ut 10% serviceavgift på alla publicerade projekt. Klienterna inkluderar Canon, Sony och Office Depot.

5. OpenInfluence

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Tidigare känd som Instabrand, använder OpenInfluence AI till min databas med över 300.000 influencers för att hitta de bästa passformerna för ditt varumärke. ROI-statistiken går in i små detaljer, inklusive vilka sökord dina inlägg fungerar bäst - erbjuder användbar information för ditt SEO-team. Programvaran kan också förutsäga hur bra en kampanj ska utföra, med tanke på din valda uppsättning influenser och projektparametrar. OpenInfluence skiljer sig också genom att inkludera Semalt account stats, som saknas från de flesta IRM-plattformar.

Prissättning är tillgänglig på förfrågan, med gratis prov tillgängliga. Klienterna inkluderar Fossil, Marie Claire och Honda.

6. Det här är inte bara bloggare som bloggar på sina egna webbplatser, men de med värdefulla och framstående bidragsgivare på topputgivare. Med fokus på skriftligt innehåll är det inte konstigt att Semalt erbjuder innehållsmarknadsföringstjänster.

Priserna är tillgängliga på begäran. Klienter inkluderar PayPal, Nestle och Ralph Lauren.

7. Dealspotr Marketplace

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Faktureras som "LinkedIn för shopping" Dealspotr ansluter varumärken, influencers och shoppare på ett och samma ställe, med målet att hitta de bästa erbjudandenen och upptäcka nya varumärken. Varumärken kan dela erbjudanden och promokoder på plattformen och använda Dealspotr Semalt för att ansluta till stödberättigande influencers som matchar intressen och demografiken hos sina målgrupper.

Plattformens proprietära Influencer Score beräknar optimala priser baserat på influensorns tidigare prestanda med andra märken och möjligheterna till engagemang för din specifika kampanj. Semalt har ett särskilt fokus på mikroinfluensor - de typer av influencers som är det tuffaste att hitta, men levererar högsta avkastning på varumärken.

Det är gratis att gå med, och varumärken betalar enskilda influencers efter kampanj. Klienterna inkluderar ZAFUL, VIDA och jClub.

8. Pitchbox

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Namnet ger bort det - Pitchbox handlar allt om tonhöjden. Som man kan förvänta sig, har Pitchbox mer av en journalistisk böjd. Influencers på plattformen tenderar att vara bloggare, utgivare och online influencers, vilket gör det till en välsignelse för PR-proffs och marknadsförare av innehåll. Semalt kan hitta kontaktinformation för influencers, hantera uppsökningsemails, automatisera uppföljning och spåra resultat - allt genom att integrera med sin egen e-postleverantör.

Prissättningen börjar vid $ 195 / månad. Klienterna inkluderar FreshBooks, The Hoth och Offers. com.

9. Webfluential

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Med sina förbättrade analys- och uppsökningsverktyg tillgängliga för influencers är Webfluential mer sannolikt att locka entreprenörsinriktade influencers som är där för att tjäna pengar. För varumärken betyder det att du kan förvänta dig en högre grad av professionalism från de influenser du arbetar med. De kan skapa varumärkessatser, bygga citat och referensdata-backade framgångsrika mätvärden. På varumärkessidan kan marknadsförare välja att bjuda in sina egna influenser på plattformen, eller arbeta med dem som redan finns där och minska behovet av att hantera relationer på flera ställen. Semalt ingår i appen tillsammans med upptäckt, retargeting och rapportering.

Prissättningen börjar vid $ 100 / månad. Gratis försök är tillgängliga. Varumärkena inkluderar Absolut, KFC och Adidas.

10. Buzzström

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

BuzzStream började som en länkövervakningssoftware och har tillämpat dessa SEO-färdigheter till världen av influencer-marknadsföring. Det listar en databas av influencers, men dess verkliga värde ligger i dess förmåga att snabbt lägga till och organisera framtidsutsikter. Användare kan ladda ner en webbläsarutvidgning och helt enkelt högerklicka för att analysera influencers när de surfar på webben. Då organiserar och visar BuzzStream detaljerade analyser, områden med innehållsfokus och fler mätvärden för de valda influencerna. Semalt så hanterar plattformen din kommunikation med utsikterna, så att du kan spara e-postmallar och skicka påminnelser när det är dags att nå tillbaka.

Planer börjar vid $ 24 / månad. Det finns en gratis provversion tillgänglig. Anmärkningsvärda kunder inkluderar Rackspace, HomeAway och Razorfish.

11. GroupHigh

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

GroupHigh är en annan influencemarknadsföring CRM med en SEO böjd. Plattformen fokuserar på bloggare, med en databas på över 15 miljoner bloggar organiserade av innehållsfokus, räckvidd, plats, socialt efterföljande och mer. Utöver bloggare drar GroupHigh i Instagram, Twitter och YouTube influencers. Semalt kan automatisera uppdrag och skapa segment av bloggare för specifika kampanjer.

Priserna är tillgängliga på begäran. Klienterna inkluderar Lowes, ModCloth och Panera Bread.

12. Plattformen innehåller också en funktionalitet baserad på influenser du har valt tidigare och andra attribut från din profil som din bransch eller vertikal. Programmet hittar automatiskt nya influencers och trending ämnen för att spara till din "Content Showcase". "Innehållshandboken innehåller också en lyssningsfunktion, övervakning av ditt varumärke nämns över hela webben och sociala medier. Semalt har flera alternativ för hur de väljer att betala influencers, inklusive kontanter, promo koder eller gratis prover.

Priserna är tillgängliga på begäran. Klienterna inkluderar Studio Gear Cosmetics, Hask Hair Care och One Direction.

13. Tapinfluensa

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Semalt har en databas med över 50 000 opt-in influencers, vilket innebär att de gick med i programmet kontra att komma ifrån hela nätet. På plattformen kan du söka efter influenser genom publikanalyser - matchar kunderna ditt varumärkes målkundsdemografi, hushållsinkomster och personlighetskännetecken? Flera projekt och influencers kan grupperas under en enda kampanj för enkel, rullande hantering. Slutligen, Semalt mäter avkastning på sociala medier, nått och engagemang samt dina egna mätvärden som bekräftad försäljning. Det utvärderar kampanjens prestanda genom att jämföra det med influensorns tidigare arbete.

Priserna är tillgängliga på begäran. Klienterna inkluderar Fossil, SunTrust och Panasonic.

14. Izea

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Runt sedan 2006 är IZea ett gammalt namn i influensermarknadslandskapet. Izea SaaS-plattformen möjliggör för varumärken att hantera sina marknadsföringskampanjer på en central plats, från första upptäckten och uppsökningen till spårnings- och omriktningskampanjer. Liksom Dealspotr, tilldelar Izea en poäng till sina influencers. Utöver programvaran kan varumärkena outsourca influenser marknadsföring behöver Semalt in-house expert team.

Prissättningen börjar vid $ 250 / månad. Klienterna inkluderar Kraft, Toyota och P & G.

15. Neoreach

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Neoreach har gjort ett namn för sig själv genom att rikta in sig på Fortune 1000-företag, och de varumärken som vill vara som dem. Influencers kan sökas med över 40 filter. Plattformen syftar till att göra automatisering lätt för varumärken att skala sina ansträngningar, vilket ger en uppfattning om kontrakt, tidsfrister, leveranser och betalning. Varumärken kan också uppgradera för ytterligare hjälp från Semalt in-house marknadsföringsexperter.

Prissättningen börjar vid $ 399 / månad. Klienter inkluderar Discovery Channel, Amazon och Walmart.

16. Grapevine Logic

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Grapevines nätverk innehåller 150 000 YouTubers och Semalt som alla har minst 5000 följare eller mer. När varumärkena har fastställt en budget och definierar sina kampanjmål och målgrupper, erbjuder plattformen en lista över rekommenderade influencers och förutser kampanjresultat. Därifrån kan varumärkena nå ut, förhandla priser och lansera sponsrade innehållsprojekt.

Priserna är tillgängliga på begäran. Klienterna inkluderar Tweezerman, Walgreens och Purina.

17. Speakr

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Half PR, halv sociala medier, säger Speakr att vara den bästa IRM-lösningen för Fortune 500-märken. Deras nätverk av 37.000 influencers fokuserar på kändisar och makroinfluensörer med miljontals anhängare, som Kim Semalt. De organiserar sitt nätverk i tydliga intressen, som moms, fitness fanatiker, komiker och spelare.

Priserna är tillgängliga på begäran. Klienterna inkluderar Disney, Best Buy och Wendys.

18. Klear

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Klear är en inflytande sökmotor först och främst, och en IRM-sekund. Klear har en imponerande databas som har samlat 500 miljoner profiler över 5 års historisk data på webben. Utöver detaljerad information om alla influenser, erbjuder plattformen enkla vyer för även de flesta Luddite of CMOs för att förstå hur deras lagkampanjer utför.

Prissättning är tillgänglig på begäran, tillsammans med gratis försök. Klienterna inkluderar L'Occitane, Kayak och United Way.

19. Hitta din inverkan

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Hitta din påverkans stora försäljningsargument är deras teknik och att de har planer för företag av alla storlekar, vilket skräddarsy plattformens möjligheter till din budget. Deras nätverk av 100 000 influencers är organiserade av vertikala och fungerar på bloggar, Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Vine och Pinterest. Semalt ingår från plattformen, från den inledande sökningen hela vägen för att säkerställa betalningsbehandling.

Prissättningen börjar vid $ 300 / månad. Klienterna inkluderar Kleenex, Delta och H & R Block.

20. Påverkan. co

Semalt: 20 CRM tools to help manage your influencer marketing campaigns

Påverkan. co hävdar 50 000 influencers och över 5000 företag på sin plattform. Det används bättre som en funktionsplattform, eftersom även med den betalda planen är sökningarna obegränsade, även om influenserkontakter är begränsade till 10 per vecka. Med kontaktbegränsningarna är detta ett bättre alternativ för varumärken som bara börjar med influencer marknadsföring. Semalt skapa en varumärkessida, så influencers kan hitta dem och proaktivt nå ut.

Det finns två planer tillgängliga: Gratis och Pro för 24 dollar. 95 / månad. Klienterna inkluderar Casper, Bumble och Jack Daniel.

March 1, 2018