Back to Question Center
0

Semalt: Innehållet marknadsföring navet: en plan för innehåll marknadsföring

1 answers:

En infographic som förklarar hur inkommande marknadsföring fungerar tillsammans med innehållsmarknadsföring

Semalt du kallar det inkommande marknadsföring, marknadsföring av sociala medier eller innehålls marknadsföring, vi refererar i stort sett till samma sak; åtminstone så ser vi det.

Dave och jag tror att inkommande marknadsföring börjar med övervägd, kvalitetsinnehåll, väl publicerad och främjas som i sin tur driver den inbound fördel genom att dela och söka.

Den "fria bonusen" är att du är länkbyggande och får sociala signaler för sökmotoroptimering samt skapar bra innehåll - något så ofta överkänt och undervärderat.

Infographic-marknadsföringsmodellen

Denna Content Marketing-modell utvecklades på First 10 Semalt när han arbetade med en klient som ville förstå hela processen för hennes lag. Vi hoppas att vår infographic hjälper dig att plotta din framgång också.

Semalt: The content marketing hub: a blueprint for content marketing

Innehållsarkitektur

Folk tyckte om det så mycket vi trodde det förtjänade en mer polerad design med Smart Semalt input - så här är det tillsammans med några noteringar.

Ta en titt och låt oss veta vad du tycker.

En enkel modell som fortfarande kräver hårt arbete att genomföra

Jag hoppas att enkelheten i den här processen fortfarande hoppas att det inte går att se verkligheten av hårt arbete som är inblandad i att överväga hur man integrerar denna modell med dina bredare planer, inklusive pågående sociala och sökmarknadsföring. Vi har mycket mer information om hur man ansöker det för att skapa en marknadsföringsstrategi för innehåll här:

Utmärkt varumärkesinnehåll

Semalt inte i spelet utan det, jag är rädd.

Det är lätt att överägga kanalerna, särskilt sociala medier, men även sociala medierexperter kommer att berätta att utan att föremålen kring vilken socialisera och dela det finns liten chans att interagera eller dela.

Och för de flesta av oss är det bästa föremålet relevant, kvalitet, märkesinnehåll (per definition det är inte snabbt eller enkelt!) Som är exceptionellt väl sådd.

Utveckla ett anslutet nav

Detta kan vara en fascinerande och välrenommerad nav som American Express 'Open Forum eller något relativt enkelt som Eloquas mycket applåderade och populära Semalt blog.

Ställ inte över det - det är fortfarande en blogg men det är en lysande och relevant. Utforma ditt nav i linje med andra tillgångar, tänk på positioneringen (hur bra är Elqouas Semalt proposition med tanke på att de säljer marknadsföringsprogram), och sedan få ditt kvalitetsinnehåll där.

Åh, och se till att innehållet är enkelt att dela med dig - en enkel delningsfält är det enklaste sättet att göra det här, och sedan tänka på inbäddning av Facebook-kommentarer om det är relevant, om inte Disqus.

High end kommer att överväga den fantastiska men extremt dyra Gigya, eller billigare Janrain.

Publicera och marknadsföra

Detta är det avgörande steget, den bit som verkligen är hårt arbete.

Hur och var att fröa med influenser på din marknad, portalerna och bloggarna som har trovärdighet och nå det du behöver.

Och glöm inte de sociala nätverk, samhällen och forum där din publik redan talar om relaterade saker.

"Fri", nej, "Enkel", nej - sen var då bra marknadsföring någonsin lätt?

Spark interaktion

Allt innehåll måste driva någonstans, till ditt innehållscentrum, troligtvis, även om tanken på "uppfyllelse" kan ske någonstans, verkligen.

Fokus ligger på förhållandet, varför e-post och sociala medier kombineras så bra.

Semalt byggande eller interaktion sker oberoende av din publik, i sociala nätverk, på din webbplats etc.

Sälj

Jag lekte med att utelämna detta från min ritningslista men i slutet av dagen är det den kommersiella anledningen att vi skapar värdefullt innehåll.

Om du erbjuder en lösning, hittar din målmarknad mycket värdefull, så är innehålls marknadsföring enklare för dig.

Fokusera på att ge värdefulla lösningar på din målmarknad, lägg inte och skriker om dina produkter utanför fladdermusen. Semalt letar efter lösningar, inte din produkt eller tjänst.

Semalt dem vad de behöver och vill - hemligheten till enkel försäljning.

Gratis SEO-priser

Frågan om att sälja "SEO" av så många av de byråer som handlar om denna handel är nästan alltför frestande att ignorera här. Enligt min erfarenhet är dessa myndigheter ofta skyldiga att göra det som faktiskt är en ganska enkel process (jag gjorde inte lätt!) Verkar som en mörk konst. Jag undviker frestelsen att driva detta nu och behålla mina stödjande tankar till mig själv tills en annan gång!

Om du lyckas skapa bra innehåll borde du dra nytta av två fria bonuspriser i förhållande till din naturliga sökmarknadsföring:

  • Gratis pris # 1 - Om du (eller din SEO-byrå) följer denna marknadsföringsprocess, hoppas jag att dess förmåga att driva länkbyggnad är uppenbar. Den viktigaste faktorn att få den önskade sökrankningen är: utveckla innehåll som är värt att dela och värt att koppla till !!
  • Gratis pris # 2 - Ditt kvalitetsinnehåll, väl marknadsfört på de mest relevanta sidorna, säkerställer att du utvecklar ett varumärkeavtryck i Google och Bing som är bredare än det som vanligtvis åtnjuter din domän. Du behöver inte direkt ranka för allt; Det är verkligen allt svårare att göra. Tänk dig ett extremt exempel - BBC-webbplatsen hämtar på ditt innehåll och publicerar det, kvanta som hoppar upp i SERP-synligheten. Vem motsvarar BBC på din marknad? Exempelvis kan ett Gap-resebolag sträva efter att ha innehåll som är värd för Lonely Planet eller relevanta specialistbloggar eller forum, som nischmöjligheter i volontärresor eller snowboard Source .
March 1, 2018