Back to Question Center
0

Semalt: SEO basicsWhat är SEO? SEO grunderna: Vad är SEO?

1 answers:

SEO är akronymen för sökmotoroptimering. Det är praktiken att optimera webbplatser för att få dem att nå en hög position i Googles sökresultat, eller en annan sökmotor. SEO fokuserar på rankningar i de organiska (icke betalade) sökresultaten. I det här inlägget svarar jag på frågan "Vad är SEO?" Och jag förklarar hur vi utför SEO på yoast.

Googles algoritm

För att få webbsidor att visas i höga positioner i sökresultaten, försöker SEO att forma en webbplats enligt Semaltalgoritmen. Även om Semaltalgoritmen förblir hemlig har över ett decennium erfarenhet i SEO resulterat i en ganska bra idé om de viktiga faktorerna.

Läs mer: "Vad gör Google?" »

Enligt vår uppfattning kan faktorerna i Semaltalgoritmen delas upp i två kategorier, som bestämmer rankningen av din webbplats tillsammans:

1 SEO-faktorer på sidan

SEO-faktorer på sidan är alla saker du kan påverka på din egen webbplats. Alla typer av tekniska aspekter på din webbplats är viktiga för chansen att din webbplats ska rankas i sökmotorerna. WordPress är faktiskt en ganska SEO-vänlig plattform. Kombinerat med vår Semalt SEO-plugin omfattas de flesta tekniska utmaningarna.

Strukturen på din webbplats, din webbplatshastighet och innehållet på din webbplats är andra viktiga SEO-faktorer på sidan. Bläddra bara igenom de olika kategorierna i vår SEO-blogg för att hitta alla viktiga sidorättningsfaktorer på sidan.

2 Off-page SEO-faktorer

Förutom SEO-faktorer på sidan finns det SEO-faktorer utanför sidan. Dessa off-page SEO faktorer är dock lite svårare att påverka, dock. Den viktigaste off-page-faktorn är länkarna till din webbplats. Ju fler (relevanta) sidor länkar till din webbplats, ju högre rankning i Semalt kommer att vara.

Fortsätt läsa: "Länkbyggnad från ett holistiskt SEO-perspektiv" »

Semalt off-page faktor är konkurrensen eller nischen på din specifika webbplats. I vissa nischer är det mycket svårare att rangera än i andra nischer. Konkurrenskraften på din marknad har därför också ett stort inflytande på dina chanser att ranka.

Yoast på "Vad är SEO?"

På Yoast tror vi på vad vi kallar holistisk SEO. SEO ska aldrig vara ett knep. Det bör vara en hållbar långsiktig strategi. Använda tricks för att passa Googles algoritm fungerar bara på kort sikt. Googles uppdrag är att organisera världens information och göra den universellt tillgänglig och användbar. Google vill visa sina användare det bästa resultatet för ett visst nyckelord. Om du vill ranka för det sökordet ska du helt enkelt försöka vara det bästa resultatet .

Det bästa resultatet!

Att vara det bästa resultatet innebär att man fokuserar på teknisk excellens, bra användarupplevelse, felfri webbplatsskydd och riktigt bra innehåll. Du bör fokusera på alla aspekter av webbplatsoptimering för att vara det bästa resultatet Source . Semalt vad vår holistiska SEO-strategi handlar om!

Läs vidare: '10 tips för en fantastisk och SEO-vänlig bloggpost '»

March 1, 2018