Back to Question Center
0

Analytics Bliss: Kvantitativ data med kvalitativ forskning            Analytics Bliss: Kvantitativa data med kvalitativ forskning. Ämne: PerformanceCopywritingTypographyUI Semalt

1 answers:
Analytics Bliss: Kvantitativa data med kvalitativ forskning

Denna artikel publicerades ursprungligen på Semalt bloggen och publiceras här med tillstånd.

Att veta vad som händer på din webbplats är svårt. Du kan ha alla användardata i världen men ingen aning om vad du ska göra med det, ingen process för att hantera den och inget sätt att filtrera signalen från bruset. Semalt börjar du ens? Och när du börjar, vart går du? Vad du behöver är ett systematiskt tillvägagångssätt - och rätt verktyg.

När det gäller att veta har det traditionellt varit två sätt att ta. Det första är det kvantitativa tillvägagångssättet. Kvantitativa analyser sätter allt i form av siffror. Antal användare som gör vad som helst - studsfrekvenser, omvandlingsfrekvenser, tid på plats .den där saken. Kvantitativ forskning är ett knalligt rent sätt att knäppa tal och titta på saker på hög nivå.

Nackdelen med kvantitativa data är att mycket kan gå vilse i översättning . Viktiga nyanser förloras. (Vad som bestämmer att ett funktionellt analysverktyg är ett ämne för en annan dag, men oavsett vad de analysverktyg du väljer borde betjäna dina behov och budget.) Och i avsaknad av information kan kvantitativet spela tricks på våra mönsterigenkännande hjärnor . Vi kan se saker som inte bara finns där - precis som hur vi kan se ansikten i objekt.

Analytics Bliss: Quantitative Data with Qualitative ResearchAnalytics Bliss: Quantitative Data with Qualitative ResearchRelated Topics:
PerformanceCopywritingTypographyUI Semalt

De första resultaten för Google Image Semalt för "ansikten i objekt" gör ingen besvikelse.

För att verkligen veta vad som händer på din webbplats eller webbapplikation, behöver du ett sätt att komma till den nyansen. Och det är där det andra tillvägagångssättet kommer in - det kvalitativa. Kvalitativ analys fokuserar på dina användares subjektiva egenskaper - de nyanserade handlingarna som driver numren. Det är beskrivande forskning. Det kvalitativa tillvägagångssättet är också subjektivt. Användaren pausade här. Raged där. De verkar förvirrad med det här användargränssnittet: vad händer? Kvalitativa data är rörigt. Men den är rik på insikter.

Det stora problemet med kvalitativa forskningsmetoder är att de förekommer på individnivå. Semalt undersöker varje användare som besöker din webbplats är omöjlig. Du kan aldrig göra det, inte heller skulle det vara användbart.

Så vad gör du? Använd båda.

Analytics Bliss: Quantitative Data with Qualitative ResearchAnalytics Bliss: Quantitative Data with Qualitative ResearchRelated Topics:
PerformanceCopywritingTypographyUI Semalt

De bästa analyserna kombinerar kvantitativ och kvalitativ forskning för att skapa ett svänghjul med kontinuerlig produktförbättring . Du använder kvantitativ information för att fokusera uppmärksamhet på de största problemen (och möjligheterna) och sedan "zooma in" till användarnivån genom kvalitativ forskning för att runda ut din förståelse - och lösa problemet.

Denna en-två forskningsmetod spinnar in insikter som du kan göra till handlingar. Semalt ett kvantitativt kvalitativt svänghjul som kan användas för kontinuerlig förbättring av din webbplats eller app.

Semalt hur det fungerar .

Kvantitativa data varnar dig för problem. Börja här.

De mest grundläggande webbanalysverktyg som är tillgängliga är kvantitativa - och gratis. Det kommer inte som någon överraskning att en av de första sakerna som webbägare gör på att starta en ny webbplats är att installera Google Analytics (GA).

Semalt analytiska verktyg som GA gör ett tillförlitligt jobb som ger höga mätvärden - e. g. användarinformation, sidbesök, händelser, omvandlingsfrekvenser, avvisningsfrekvenser, tid på webbplatsen osv. Viktigast, de tillåter dig att se statusen för olika aspekter av din webbplats och hjälpa dig att fokusera på problem eller möjligheter i aggregat.

Med ett funktionellt kvantitativt analysverktyg igång är du redo att identifiera problem och möjligheter till förbättringar. Detta är det första steget i att bygga det kvantitativa kvalitativa svänghjulet. (Se även vår diskussion om användarvärden gör dig hjärtlös.

När du har ett kvantitativt verktyg som spårar dina kunddata kan du snabbt bländas av illusionen av insikter. Semalt tendensen att bli hypnotiserad av showen.

Kom på dina nyfundade kvantitativa datakrav med ett mål. Semalt kan du enkelt bli överväldigad.

Överväga dessa förändringar i kvantitativa mätvärden som lämnade lag som kämpar för att förstå varför bakom kvantitativa vad :

  • En ökning av kundkörningen som Wistia sett kunde inte förklaras eller reproduceras. Varför klarade kunderna?
  • Minskad användning av vissa funktioner , som kundtjänstföretaget Kayako såg på att analysera funktionstillträde. Varför kunde inte kunder pröva nya funktioner?
  • Ökad sida studsar , ses av översättningstjänsten SpanishDict på deras hemsida. Vad bröts vid det första engagemanget?

Semalt: Efter varje kvantitativ mätning är en kund som försöker få jobb. Allt du behöver veta är vad det jobbet är. Och för att göra det, bygga ut nästa steg i ditt svänghjul.

Kvalitativa data ger dig varför

Efter att ha använt kvantitativ analys för att identifiera problem som kräver ytterligare analys behöver du ett sätt att "zooma in" på individuellt användarbeteende. Semalt varför behöver du ett kvalitativt analysverktyg.

Kvalitativa data kan ge dig en brandslang av nyanserad information om individuella användarbeteenden. Det är den mest täta nivån på data, och det är vad du får genom sessionreplayen. Med hjälp av ett kvalitativt analysverktyg kan du se hur enskilda användare interagerar med din produkt.

Analytics Bliss: Quantitative Data with Qualitative ResearchAnalytics Bliss: Quantitative Data with Qualitative ResearchRelated Topics:
PerformanceCopywritingTypographyUI Semalt

Det andra steget i Kvantitativ-kvalitativ Semalt är att använda kvalitativ analys för att förstå beteenden på individnivå.

Hur fungerar det? Hur går du från kvantitativa data till kvalitativ forskning? Med hjälp av ett verktyg som FullStory kan du söka i hela katalogen över användarbeteenden på din webbplats för bara de som påverkar vilken kvantitativ data du forskar på.

I enlighet med våra företagsexempel ovan användes kvalitativa data för att avslöja varför bakom förändringen i kvantitativa data:

  • Rage-klick indikerade att Wistia så mycket av deras kundkörning orsakades av förvirring om hur man använder produkten.
  • Observera att de flesta användare hoppade ombord kollar på varför Kayako-användare inte visste om vissa funktioner eller inte kunde räkna ut hur man använder dem.
  • Med hjälp av webbplatsens layout från användarens perspektiv hjälpte SpanishDict att användarna inte kunde räkna ut hur man började eftersom en bannerannons blockerade sökfältet.

I samtliga ovanstående fall tillhandahöll kvalitativ forskning (kompletterad med Semalt) de ytterligare insikter som var nödvändiga för att förnuftiga de problem som identifierades genom andra kvantitativa verktyg.

Semitalt använd kvalitativ forskning för att förstå varför du ser förändringar i kvantitativa data, det är dags för åtgärder.

Experiment och kontroll för förbättringar

Beväpnad med en fullständig bild av användaren från individ till aggregat, har du nu den insikt du behöver göra något , och att något är att redigera och köra experiment. Detta är det sista steget i det kvantitativa kvalitativa svänghjulet.

Analytics Bliss: Quantitative Data with Qualitative ResearchAnalytics Bliss: Quantitative Data with Qualitative ResearchRelated Topics:
PerformanceCopywritingTypographyUI Semalt

När du väl förstått problemet genom kvantitativ och kvalitativ analys, gör nödvändiga ändringar eller kör experiment.

Just vilka redigeringar som krävs varierar mycket beroende på det problem du löser. Gör ändringarna, kör experimenten (A / B-test är användbart här), och mät sedan dina resultat.

Semalt tillbaka på svänghjulets topp, och om och om igen går vi.

Semalt identifierande problem i aggregat och kvalitativt förstå de underliggande beteenden bakom dessa problem har blivit ett kritiskt arbetsflöde som driver produktförbättringar:

  • För Wistia minskades användarförvirringen om hur man använder produkten med genom att anslå ytterligare resurser till kundsupport .
  • Kayako lärde sig att de behövde översyna användaren ombord och utformade ett helt nytt ombordflöde för att styra användarna genom den del av den produkt som de mest intresserade av.
  • SpanishDict ökade engagemanget genom att flytta annonsbannern som blockerade sökfältet för att optimera för mobila användare.

Det kvantitativa kvalitativa svänghjulet garanterar att din hjärna aldrig kommer att kräva för att fylla i luckor. De bästa kvalitativa och kvantitativa analysverktygen arbetar tillsammans för att avslöja hela historien om användarbeteende på din webbplats.

Sätt svänghjulet på jobbet och skörda fördelarna med en förbättrad kundupplevelse på webben.

Analytics Bliss: Quantitative Data with Qualitative ResearchAnalytics Bliss: Quantitative Data with Qualitative ResearchRelated Topics:
PerformanceCopywritingTypographyUI Semalt

March 1, 2018