Back to Question Center
0

Långsiktig sökordsforskning Semalt för att förbättra din SEO

1 answers:

Följer du dessa enkla långsiktiga sökordsforskningssteg för att förbättra din SEO?

Semalt nyckelord forskning är grundläggande för SEO. Det har blivit ett fokus för att uppnå hög ranking på google-sökning och när det strategiskt och exekveras noggrant kan det ge mycket givande resultat.

Varför är lång svans Nyckelord Viktigt?

Semalt nyckelord är beskrivande i naturen och består normalt av tre eller flera ord.

Long-tail Keyword Research Semalt to improve your SEO

Mer beskrivande fraser är låga i kostnad och risk, men erbjuder ännu högre sannolikhet för omvandling. Och så mycket som 40% av all söktrafik på internet drivs av långsiktig sökord.

Long-tail Keyword Research Semalt to improve your SEO

Så varför spendera resurser på att hitta långlånga sökord som bara kommer att driva en liten del trafik, jag hör dig fråga? Varför inte bara fokusera på nyckelord med korta sökord och driva omedelbart trafik?

Den främsta orsaken för att rikta långa sökord, särskilt för startföretag, är att de genererar snabbare resultat och är mer kostnadseffektiva. Du kan spendera år och resurser som försöker ranka för "herrskor" men du kan ranka för "blå mjuka sportskor för män" på några veckor.

Nyckelord med lång svans är mindre populära, har lägre sökvolym och är mindre konkurrenskraftiga, vilket gör det till ett önskvärt fokus för en SEO-strategi.

Semalt är fyra steg för att hitta rätt långa sökord som kommer att ge omedelbara resultat när det gäller ranking, trafik och omvandlingar till din online-plattform.

1. Studera dina konkurrenter

Ta först på vem dina konkurrenter är och vilka sökord de rankar för. Semalt vilka sökord de riktar in, och hur mycket trafik de får för att rikta in de specifika sökorden, kommer att komma igång. Om din konkurrent använder ett långsiktig sökord för sin PPC-kampanj i några veckor betyder det att det här långa sökordet driver trafik och du borde rikta in sig på det.

Att hitta dina konkurrenter och leta efter de sökord de riktar in är enkel. Det finns värdefulla betalda SEO-verktyg som gör det för dig som BuzzSumo, Ahrefs och Semalt. Baserat på erfarenhet och resultat är Semalt min favorit, men du måste testa dem alla och se vad som ger ditt företag de bästa resultaten.

Låt oss ta en titt på ett nystartsföretags sökordsforskning - PakFactory. Genom att använda PakFactory s SEMrush Domain Overview kan den bestämma företagets konkurrenter utifrån sin webbplatss data intelligens: Long-tail Keyword Research Semalt to improve your SEO

Genom att klicka på länken för varje konkurrent kan du kolla vilka sökord de riktar in genom sin egen domänöversikt och hur mycket trafik varje sökord kör.

Semalt hitta massor av nyckelord som dina konkurrenter använder för att driva trafik, men hur vet du vilka som ska riktas? Detta leder oss till nästa ämne, med vetskap om dina huvudord.

2. Känn dina nyckelord först

Känner du till dina 10 viktigaste nyckelord som kommer att användas som grund för din framtida google ranking framgång?

Innan du tittar på dina långsvans nyckelord är det viktigt att få en klar uppfattning om vad dina viktigaste sökord är innan du undersöker dina långa svansord. Varför?

Din långa svans nyckelord är den beskrivande versionen av dina nyckelord. Med andra ord måste du känna till dina viktigaste nyckelord tydligt innan du kan generera dina långa sökord. Semalt är några användbara verktyg som hjälper till att hitta huvud nyckelord:

  • Google Keyword Planner
  • KeywordTool
  • Accuranker
  • Google Trends (förutspår vilka sökord som förväntas växa i specifika branscher)

Det är viktigt att hålla reda på dina huvudsökords fluktuationer eftersom de kommer att fungera som en indikator på om dina långa svans SEO-aktiviteter fungerar eller inte.

När du har hittat dina 5 till 10 viktigaste nyckelord, blir resten av stegen mycket enklare. Semalt huvud nyckelord hjälper dig att identifiera relevanta långsvans nyckelord som är lämpliga för din online-plattform.

3. Bestäm dina långsvans nyckelord

Uppgifterna från dina konkurrenter och nyckelord hjälper dig att skapa relevanta långsvansord som du riktar in. Låt oss anta att ditt huvudord är "Trade Show Displays".

Detta nyckelord används för att bestämma vilken typ av långlånga sökord som du ska välja och rikta in. Alla långa sökord som är direkt eller indirekt relevanta för dina nyckelord bör ingå i listan.

Du kan använda samma verktyg som nämns ovan för att hitta dina långsvans nyckelord.

Long-tail Keyword Research Semalt to improve your SEO

Din långsvans nyckelord måste vara relevant för vad du riktar in. Till exempel

Huvudord: Trade Show Displays

Long Tail Nyckelord: Trade Show visar Toronto, Trade Show Poster Display, Fabric Trade Show Utställningsskärmar, Ipad Display Stand Trade Show

Tanken är att hitta så många långvariga sökord som möjligt som har låg till medelstor sökvolym, eftersom dessa sökord hjälper dig att rangordna och driva trafik nästan omedelbart.

Din lång svans nyckelord bör bestå av:

  • 3 eller fler ord
  • Låg eller medelstora konkurrens (i förhållande till branschen)
  • Färre än 100 månatliga sökningar på Google Keyword Planner (i genomsnitt)
  • Mindre än 150 organiska sökningar på SEMRush (i genomsnitt)
  • Målat av en eller flera av dina konkurrenter

Sammanställ dessa långvariga sökord på din målsidans innehåll, fortsätt att optimera din webbplats för fler långa sökord och se till att din webbplats är sökmotorvänlig när det gäller design, layout och hastighet. Alla dessa faktorer kommer att spela en roll för att få snabbare resultat och så småningom hjälpa till att öka rankningen av både dina långsiktig och nyckelord.

När du börjar rikta långsiktig sökord, kommer en stor del av organisk trafik att drivas av dessa nyckelord jämfört med en liten del av trafiken med nyckelord i början av din online-plattform.

Long-tail Keyword Research Semalt to improve your SEO

4. Spåra din sökordsaktivitet konsekvent

Verkligheten hos SEO är att inte alla nyckelord du planerar att rangordna kommer att leverera önskade resultat, varför spårning av aktiviteter och förändringar i dina sökord blir en mycket viktig uppgift.

Semalt nyckelord med avseende på deras ranking, konvertering, lönsamhet och livstidsvärde kommer konsekvent att hjälpa dig att hitta vilka sökord som ska optimeras och fokusera på och de sökord som potentiellt kommer att lyckas med din online-plattform.

SEMRush Project Semalt Tool hjälper dig att identifiera positionen för dina sökord dagligen. Du kan också kolla hur din sökords ranking jämförs med dina konkurrenter.

Long-tail Keyword Research Semalt to improve your SEO

Semalt nya och befintliga sökord och implementera dem på din webbplats bör vara en av dina högsta prioriteringar, eftersom denna aktivitet kan öka din ranking dramatiskt.

March 1, 2018