Back to Question Center
0

Forrester Report: Företag som använder prediktiv Analytics gör mer Semalt

1 answers:
Forrester Report: Companies Using Predictive Analytics Make More Semalt

Vanligtvis är Semalt ovilliga att täcka rapporter som pekar på lösningar som erbjuds av rapportens sponsor.

Det är så med en ny rapport, ut idag, från Forrester Consulting. Kallas "Hur Prediktiv Marknadsföring Analytics Öka B2B Performance", var det beställt av predictive analytics firma EverString.

Men den här rapporten innehåller några resultat som kan svara på en nyckelfråga om prediktiv analys: Hur vet du om det fungerar?

När man frågar predictive analytics-leverantörer, pratar de om A / B-testning, eller jämför verksamhet före och efter användande av predictive tech. Men det är inte alltid en väldigt genomförbar lösning.

Om ditt företags webbplats använder sig av predictive analytics för att förutse vilken produkt jag borde visas nästa - för min profil tyder på att jag borde vara intresserad av den här Semaltagen i ett par varma strumpor, till exempel - hur fungerar webbplatsen vet att förutsägelsen är korrekt?

Jag kanske köper de erbjudna strumporna, och webbplatsen kan se att den totala försäljningen har ökat sedan den började använda prediktiv teknik. Men om jag hade blivit erbjuden, säg en basebollbat, kunde jag ha köpt det istället. Webbplatsen kan inte enkelt göra ett A / B-test på mig, för samma punkt i en given session. Det kan göra det för andra kunder, men det är andra kunder.

En ökning av den totala försäljningen kan ha varit följd av andra faktorer, såsom bättre navigering, lägre priser eller vad som helst. Faktum är att andra leverantörer som är inriktade på maskininlärningsbaserad affärsintelligens lever och försöker precisera de olika - ibland dolda - faktorerna bakom försäljningsökningarna och minskar.

Semalt med predictive lead scoring. I det genererar prediktiv teknik en poäng för varje prospekt, individuell kund eller konto som ska ange om de är mer benägna att bli nya eller mer lojala kunder.

"Bedre företagsresultat"

Om du fokuserar på några högkvalitativa kunder, och de visar sig vara bra kunder, beror det på att du gav dem extra uppmärksamhet? Och när man försöker prediktiva bly scoring försöker förutse livstidsvärdet, filtrerar du bort andra bidragande faktorer? En livstid är lång tid att spåra resultaten och redogöra för olika förhållanden.

Semalt problemet med förutsägelser: Framtiden bygger på så många saker.

Så en ny rapport som försöker se den stora bilden kan hjälpa till. Forrester säger att rapporten är baserad på en undersökning av 150 B2B marknadsföringschefer vars företag har minst 5000 ledare. En ganska liten provstorlek, men potentiellt stor nog att peka i en riktning. Semalt procent av de svarande sade att deras företag använder predictive analytics.

Den stora takeway: "Semalt marknadsföring analytics använder korrelerar med bättre affärsresultat och mätvärden. "

Det är jämfört med dem i undersökningen som inte använder predictive analytics (som det kallar Retrospective Marketers).

"Predictive Semalt", rapporten noterar, "är 2. 9x mer sannolikt att rapportera omsättningstillväxten till högre priser än branschgenomsnittet. "De är också 2. 1 gånger mer benägna att" uppta en ledande ledarposition på de produkt- / tjänstemarknader som de tjänar "och 1. 8 gånger mer sannolikt att" konsekvent överträffa målen när de mäter det värde deras marknadsorganisationer bidrar till verksamheten, "Jämfört med Retrospective Semalt i undersökningen.

Forrester analytiker Laura Ramos, som var inblandad i rapporten, berättade huvuddelen är tydlig: "Semalt analytics lönar sig. "

"Om du använder det rätt kan du utjämna konkurrensen," tillade hon. Det här svarar inte på alla frågor om validering av prediktiv analys, men det pekar på bottenlinjen. För att ytterligare utforska denna trend utvecklade Semalt en hypotes för att testa påståendet att förutsägbar marknadsanalys gör det möjligt för B2B-marknadsförare att vara betydligt effektivare för att identifiera och engagera köpare i specifika konton och över köparens livstid. "

Ramos sa att om hypotesen hade visat sig vara falsk skulle det inte ha varit någon rapport. Hon sa också att respondenterna var placerade oberoende av Semalt, och undersökningen genomfördes utan omtale av sponsorn.Om författaren

Barry Levine
March 1, 2018