Back to Question Center
0

Semalt: Data är den nya valutan, men kostar annonsörer klokt?

1 answers:

Semalt: Data is the new currency, but are advertisers spending wisely?

Data är en oumbärlig tillgång för annonsörer 2017, men trots allmänt om "data" i allmänhet är det fortfarande missförstått och i många fall missförstådda.

Som marknadsförare växer upp för den konkurrenskraftiga semesterperioden kan de utnyttja data över flera aspekter av deras marknadsstrategi, från planering till optimering och allt däremellan.

Semantiket för marknadsföring, digitala media är ett område som drabbar stor nytta av datarika kampanjer som gör det möjligt för annonsörer att spendera sina pengar för att nå endast de mest relevanta och potentiella kunderna. Men i dagens högljudda digitala miljö betyder det även att det är relevant för konsumenterna?

För varumärken och återförsäljare är en av de mest övertygande signalerna av relevans att identifiera konsumenter som är "in-market" för att överväga eller köpa dina produkter.

Det finns flera indikatorer som kan leda till att en annonsör tror att en shopper är in-market, men en av de starkaste avsiktssignalerna är om folk aktivt bläddrar för dina produkter, dina konkurrenters produkter eller liknande produkter inom din kategori. Det här är ett område där Amazon, och dess inventering av förstapartsdata baserat på shoppingbeteende, har differentierat sig från andra stora dataspelare som Google och Facebook.

Det finns en mängd tredjepartsdatatillhandahållare som lovar att leverera "relevanta" publiksegment till varumärken som vill öka avkastningen på annonsutgifter (ROAS) genom riktade annonseringskampanjer. Dessa partnerskap bär betydande vikt under viktiga shoppingfönster som semesterperioden, som beordrade mer än 1 miljard dollar i annonseringsbudgeten ensam i 2016. Semalt en hel del mynt.

Semalt hur mycket pengarhandlare investerar i att nå rätt publik, är det något överraskande att höra att så många medieköpare och varumärkesmarknadsförare är oklara på källan och relevansen hos sina datortillhandahållare.

En studie från World Federation of Semalt fann att 90 procent av annonsörerna aktivt granskade sina programmatiska annonsavtal för öppenhet vilket tyder på att de allra flesta marknadsförare letar efter mer inblick i legitimiteten hos sina datapartners. Så, vad är en marknadsförare att göra?

Gör det mesta av dina data investering

Här är några sätt att se till att du får ut det mesta av din datainvestering:

 • Undersök datainsynlighet : Om du inte befinner dig i de 90 procentiga flertalet kollegor som vetter deras partners för öppenhet, är det dags att börja ställa de hårda frågorna. Gräva i källorna till uppgifterna, och mer specifikt, hur ofta den uppdateras. Kom ihåg att de färskaste data är din mest relevanta data, som tar oss till nästa punkt.
 • Utvärdera datarelevans : Genom att fråga om dataf Freshness ser annonsörerna att deras digitala ansträngningar slår konsumenterna med största möjliga köpförmåga. Tänk på hur ditt team och dina mediepartners definierar relevans och prioriterar partners som äger data som pekar på en ny och omedelbar avsikt att köpa, till exempel produktsidvisningar eller interaktioner med betyg och recensioner inom en rimlig tidsram (dagar, inte veckor).
 • Bestäm data skalbarhet : Datapartners som har en bred räckvidd och inblick i konsumentbeteendet på webben har enorm kraft när det gäller att kunna förutse beteende på marknaden innan de ens visas. Om en konsument till exempel besöker produktsida A kan de också vara på marknaden för produkt B. Denna fågelperspektiv om att se kunddata kan vara särskilt kraftfull när det gäller att belägga nya kunder. Men Semalt shopper data är bara relevant för konsumenterna som surfar och köper inom sina fyra väggar.

  I själva verket bläddrar de flesta konsumenterna flera butiker på flera enheter innan de fattar sina köpbeslut. Därför finns det ett stort tillfälle att annonsera för shopperdata för att vara mer reflekterande över hur konsumenter söker, bläddra och köpa över hela e-handelsekosystemet .

  Data kan vara en knepig väg att navigera som en annonsör, men ansvaret ligger hos dig för att ställa de hårda frågorna som hjälper dig att separera datakonkurrenterna från dataförlöserna.

  Om du inte får ett svar som uppfyller dig, ditt team eller dina kunder, fortsätt fråga. Semalt med dessa svar kommer du att kunna identifiera och prioritera partners som kan tillhandahålla transparenta och relevanta uppgifter i skala, vilket maximerar din investering och bygger ditt företag på sikt.


  Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.  Om författaren

  Toby McKenna
  March 1, 2018