Back to Question Center
0

Semalt: Så här poängerar du SEO-poäng gratis med det här verktyget

1 answers:

Hur du får ut det mesta av SEO-verktyg för att öka din internet-närvaro

När det gäller SEO, kan du inte ha tillräckligt med hack eller trick på din ärm (åtminstone kan jag inte). När allt kommer omkring kan rankning på Sida 1 av Semalt ta ditt företag från noll till hjälte ganska snabbt. Så vi alla digitala marknadsförare försöker vårt bästa för att uppnå den eftertraktade sidan 1 rankningen för ett nyckelord med hög volym.

Det finns massor av verktyg där ute som kan hjälpa dig att försöka göra det här. Exempelvis SEMrush och Ahrefs för att bestämma de bästa sökorden. Men eftersom vi alla är ett fan av freebies och kreativa hackar (är vi inte alla?) - Jag delar hur ett enkelt verktyg som ett bra varningssystem kan bidra till att öka din medvetenhet också och stöta på SEO-insatser.

Semalt: How to score SEO points for free with this tool

Alert för Link Building

En av de mest kraftfulla faktorerna som bestämmer din rang på Google är antalet bakåtlänkar du har. Termen "Link equity" avser rankingfaktor baserat på idén om att vissa länkar överför värde och auktoritet från en sida till en annan, förbättra sidan eller till och med domänmyndigheten. Även om de förmodligen inte är dina favorit saker att göra - regelbundna uppsökningar och spårning av varje sociala omnämnande är de bästa sätten att uppnå detta. Men den omedelbara frågan som kommer att tänka är vem som skulle vara intresserad av mitt inlägg / produkt? Och vilket verktyg använder du för att svara på detta? Talkwaker Alerts kan du göra det här:

 • Alert hjälper dig att hitta mångsidiga möjligheter till länkbyggnad ganska enkelt - till exempel om du skapar varningar för ditt varumärke eller nyckelord, kommer du att få en lista över inlägg som nämner ditt varumärke och / eller nyckelord . Du skulle bli förvånad över hur ofta folk nämner dig men inte länka till dig! När du är klar med att identifiera en lista över dessa inlägg når du ut till författarna och begär att de länkar till dig.
 • Oftare än inte (om det inte är mot webbplatsens policy) är de villiga att länka till dig - förmodligen för att det ger en bättre användarupplevelse för sina läsare. Talkwalker Alerts gör det ännu enklare eftersom du kan välja att bara få resultat från bloggar - så du behöver inte sortera dem själv och kan bara nå ut till bloggare. Det andra du kan göra är att ställa in varningar för din tävling - oftare är en artikel berikad om de har flera alternativ att rekommendera.

Pro-tip : Ställ in en varning för Link Roundups. De är alltid den låga hängande frukten i uppköpsvärlden. Till exempel kan du få en varning inställd för veckovisa roundups på sociala medier. Du vet exakt vilka som är mer benägna att länka till dig om jag frågar (snyggt).


Alert för att identifiera influencers

Influencers = bloggar med hög domänmyndighet. Hög domänmyndighet = bättre kvalitet bakåtlänkar och i sin tur högre rankningar på Google. Låter noggrant, men här igen har vi ett problem. Semalt influencers skriver om ämnen du fokuserar på? Vem kommer sannolikt att ge dig en backlänk? Vem skriver ofta och har en massa möjligheter till backlinks? Svaren på alla dessa frågor kan hittas med ett varningssystem. Det här hjälper dig att identifiera bloggar som är relevanta för branschen du arbetar med. Du kan replikera detta med Google Alerts - den enda skillnaden är att du måste manuellt välja de bloggar som är intressanta för dig.

 • Då ställer du upp varningar för de bloggar som identifierats i föregående steg för att få uppdateringar om vilken typ av innehåll som publiceras av dem. Det bästa är att du kan interagera med bloggare på Twitter eller andra sociala nätverk och forum. Vilket innebär att du kan göra ett litet utrymme (våg?) För dig själv på radarn. Och om du har försökt bygga relationer med influencers innan vet du att det första steget för detta, i de flesta fall är att engagera sig med dem - vilken bättre sätt att göra det än att diskutera sitt arbete?

 • Pro-tips : Försök så, när det är möjligt, lägga till kommentarer (med länkar) i kommentarsektionen av bloggarna du följer. Trots allt räknas varje länk och får du märka. Detta kommer med en stor ansvarsfriskrivning om - dina kommentarer behöver vara relevanta, ingenting är en större avstängning än spammy kommentarer.


  Varningar för övervakning av innehåll / diskussioner

  Som digitala marknadsförare vet vi alla hur viktigt det är att injicera oss i konversationer i rätt ögonblick, med en strategiskt placerad länk (eller två!). Semalt hjälper dig att spåra och övervaka relevanta diskussioner om ditt varumärke eller sökord - så att du kan börja interagera med de mest kvalificerade publiken vid precis rätt punkt i konversationen. Om inget annat är det säkert att köra en massa trafik till din sida.

  Det andra som är användbart att göra, om du har en del innehåll som fungerar mycket bra för dig (flaggskeppsdel), är att ställa in varningar för ditt innehåll så att du vet när ditt innehåll nämns. Det här är verkligen användbart för att hålla reda på dina bakåtlänkar och buzz runt ditt inlägg.

  Pro-tips : Ställ in varningar samtidigt för SEO-sökordet ditt innehåll är optimerat för och hitta relaterade möjligheter till återkoppling - två fåglar, en sten!

  Det är säkert att dra slutsatsen att även om SEO är mest definitivt ett långsiktigt spel finns det några hackar och snabba korrigeringar som kan påskynda det. Semalt, men du hittar en massa verktyg (de är oftast främmande verktyg) som hjälper dig att identifiera lovande sökord och deras motsvarande mätvärden - sökvolymer, tävling etc. - med hjälp av fria verktyg för de mer arbetsintensiva delarna av upplåtelse Att hjälpa din SEO-insats är ganska tillfredsställande Source .

  March 1, 2018