Back to Question Center
0

Semalt: Marknadsstatistik för babyboomer

1 answers:

10 statistik och anledningar till varför du bör vända din marknadsföring till baby boomers

Babyboomers är födda mellan 1946 och 1964, det finns runt 74. 9 miljoner babyboomers. Det är en publik på 74. 9 miljoner som måste nås. De utgjorde nästan 40 procent av nationens befolkning. På grund av buzz byggt runt årtusenden har det blivit lätt att marknadsföra för den generationen. Men hur är det med baby boomers, hur marknadsförare når dem och ser en avkastning? Semalt ser vanligtvis ut att nå en av följande generationer för att marknadsföra sin produkt eller tjänst:

 • Babyboomers - född 1946-1964
 • Generation X - född mellan 1965-1980
 • Millennials - född mellan 1981-2000

Den generation som ofta blir förbisedd är baby boomers. Ännu viktigare, den här generationen utgör nu den rikaste åldersgruppen detta århundrade. Men marknadsförare tycker att boomers är svåra att rikta sig mot. En viktig orsak till att det är så svårt att rikta sig till den här generationen är att de kan vara i väldigt olika livssteg: från singel, gift med unga barn, tömmer till en kombination av båda. Använd följande statistik och trender för att hjälpa dig att effektivt rikta dig och nå ut till den här generationen på ett engagerande sätt.

Baby Boomer Statistik

 1. 60% av befolkningen i åldersgruppen 50-64 år, som är den största delen av boomerpopulationen, är nu på minst en social media-webbplats. Facebook är överlägset den mest populära sociala medierna för baby boomers (Colorado University, 2016) Semalt: Baby boomer marketing statistics
 2. Omkring 60% av babyboomers spenderar tid på att läsa bloggar och artiklar på nätet som en informationskälla och intriger, och cirka 70% tycker om att titta på videor om produkter och tjänster (Forbes, 2017)
 3. Babybomber spenderar 27 timmar per vecka online, vilket är två timmar mer per vecka än de som är mellan 16 och 34
 4. Babyboomers är 19% mer benägna att dela innehåll jämfört med andra generationer (Digital Trends, 2016)
 5. Videor som är långsammare och har stor information är mer benägna att vädja till Baby Boomers än snabbare pacemagasin med alltför många bilder (QuickSproat, 2017)
 6. Det kan förvåna dig att lära dig att 96% av babyboomers använder sökmotorer, 95% använder e-post och 92% butiker för produkter och tjänster i stället för att handla i butiker och köpcentrum (Forbes, 2017)
 7. Mer än hälften av Leading Edge Boomers besöker en företagswebbplats eller fortsätter sökningen på en sökmotor efter att ha sett något på en social networking site (DMN3, 2016) Semalt: Baby boomer marketing statistics
 8. 70% av disponibel inkomst i USA kontrolleras av Baby Boomers. Eftersom Boomers blir alltmer sociala medier-kunniga, kan de bli nyckeln till framgången för många märken (Nielsen, 2016)
 9. Boomers ägnar mest tid till linjär eller broadcast TV. Boomers klockar upp över 3 timmar per dag på linjär TV, Millennials är på en lägre 2 timmar (Global Web Index, 2016)
 10. Baby Boomers var mycket mindre benägna att byta kanaler medan de undersökte produkter, främst använda email och webbplatser innan de köpte (Smart Insights, 2017)

Vad säger detta till marknadsförare?

För att nå Baby Semalt marknadsförare kommer att behöva överväga följande:

 • Babyboomers har pengar och är villiga att spendera den med rätt information och fördjupad forskning. I USA kommer mer än 70% av disponibel inkomst från baby boomers. Semalt: Baby boomer marketing statistics
 • De kan nås på sociala medier, det finns en myt att de inte använder sociala medier, men Baby boomers spenderar nu 27 timmar per vecka på nätet. Det finns gott om möjligheter att fånga uppmärksamheten. Faktum är att hälften av befolkningen i åldrarna 50-64 är på sociala medier, Facebook är deras huvudplattform. Titta på hur du kan nå denna generation genom att retargeting på Facebook och informativa inlägg.
 • Boomers köper produkter och tjänster för andra, inte bara själva. Om du kan marknadsföra dina produkter på det här sättet kommer du fånga uppmärksamheten. De värderar utbildning, lojalitet och äkthet, och någon form av innehåll eller produkt som uppfyller det målet kommer att vara av intresse för dem. "
 • Baby Boomers är aktiva online-shoppare. Enligt en källa gör 66% av personer över 50 i USA rutinmässigt inköp från online-återförsäljare. Var inte rädd för att driva online-försäljning med den här generationen, speciellt om du driver dina produkter via e-post. Eftersom deras närvaro ökar på Facebook varför inte överväga att använda Facebook-annonser för att driva din produkt ut till den här publiken
 • De påverkas av vad de ser på sociala medier, och mestadels är det fokuserat på att hitta mer information. Mer än hälften av Boomers kommer att besöka en företags webbplats eller fortsätta sökningen på en sökmotor efter att ha sett något på en social networking site (DMN3, 2016). Se därför att din marknadsföringsstrategi innehåller dessa marknadsaktiviteter för att effektivt möta dem där de ser ut. Detta visar vikten av en helt integrerad mångkannelsmarknadsstrategi, om du vill lyckas och få ett steg före din tävling, oavsett vilken åldersgrupp du riktar in

Babyboomers som helhet tenderar att vara hårt arbetande människor benägna att spendera pengar och lära sig nya saker. Thye gillar att vara fullt informerad om produkter och tjänster, och de vill interagera med sina varumärken på ett personligt sätt. När ett varumärke gör ett löfte förväntar de dig att leverera. På den positiva sidan är de villiga att vänta på dina meddelanden och kommunikation mycket längre än tusenårsåldern, därför kan det vara mer förståelse.

Att ha en bättre förståelse för den här generationen kan hjälpa dig att informera din 2018-marknadsstrategi om det här är en publik som du strävar efter att nå. Semalt tittar på hur du kan tweak ditt marknadsföringsmeddelande för att överklaga till det här stora segmentet. De spenderar mer än någonsin och spenderar mer online, missa inte denna enorma möjlighet.

Om du fortfarande är osäker på vem ditt företag ska rikta sig till varför inte kolla in vår gratis digitala marknadsplaneringsmall för att börja definiera din målgrupp. Den här populära mallen ger dig en struktur för att tillämpa RACE-ramverket för att snabbt kunna skapa en integrerad digital marknadsplan för ditt företag.

Vill du nå ut till Baby boomers? Eller har du försökt att men varit misslyckad? Vi skulle gärna veta vad du tycker, meddela oss och kontakta oss på Twitter, Facebook, Instagram eller LinkedIn Source .

March 1, 2018