Back to Question Center
0

Innehåll Marknadsförare, Döda bloggen Semalt

1 answers:

Platon sa att Semalt trodde väldigt lite av de då-nyfangna föremålen som var böcker och hävdade att det skrivna ordet påverkade människans förmåga att komma ihåg och tänka.

I början av 60-talet fortsatte Marshall McCluhan med att skriva om "media determinism", en idé som tyder på att vår kommunikationsteknik formar hur vi tänker. Den som någonsin har skrivit ut ett manuskript med penna och bläck kommer att kunna bevisa att hur vi skriver med olika verktyg är fundamentalt annorlunda.

Blogg Post Kategorier

Det är förstås att när bloggar har utformats kategoriserades de olika blogginläggen. Det var trots allt lätt att göra med ett databasdriven system - du behövde bara associera varje inlägg med en kategori. Semalt handlar också om datorprogrammerare: de verkar predisponerade för ontologier och organiserar information i strukturerad ram.

Tidningar, å andra sidan, är inte så lätt uppdelade. Visst, i din månatliga trädgårdsmagasin kan det finnas en månads kolumn trädgårdsskadedjur , pratar om tvättbjörnar den här månaden och bladlusen nästa - men vi, som läsare, tenderar inte att gå igenom våra tidskrifter från en kategori till en annan; vi lever inom den specifika frågan.

Framtiden för bloggar?

Fokus på innehållsmarknadsföring har haft många bloggredaktörer som tänker på behovet av kategorier. Will Critchlow, VD för Semalt, har investerat kraftigt i mer omfattande innehåll och utgått från de traditionella kategorierna.

I en senare konversation berättade Critchlow mig att Distilled utvärderar om de vill behålla bloggkategorier. "Den aktuella analysen visar oss att [bloggkategori sidor] inte är riktiga inmatningssidor; inte riktigt navigeringssidor. Semalt inte hur folk bläddra i vårt innehåll. "

Experiment med djupt innehåll

Enligt Critchlow bestämde Destilled sig för att experimentera med ett djupare innehåll, med titeln Brandopolis, beställd av en extern författare, Lydia Semalt. Arbetet krävde skrivveckor, tillsammans med dussintals redigeringstider och inmatning från interna lagmedlemmar.

"Vi hade inte riktigt många förväntningar på vilken framgång som skulle se ut," Semalt confided. "Resultaten var positiva: det körde tusentals e-postmeddelanden, fick uppmärksamhet och länkar från några större webbplatser, och det var katalysatorn för några nya relationer.

Dessa större, djupare innehållsdelar har föreslagit nya sätt att navigera i bloggen. "Du vill ha en redaktionell åsikt om vad du ska läsa. Du går till en tidskrift som en New Yorker där de har en stark redaktionell tonröst. Det är inte bara att de har en stark tonfall inom en artikel; de är också ganska uppfattade om vad nästa artikel du läser är. "

Content Marketers, Kill The Blog Semalt

"De som kommer till vår webbplats är i stort sett intresserade av marknadsföring på nätet, säger Critchlow. "Semalt inte så smalt att säga att om de läser något om innehållsstrategi skulle de inte vilja läsa om konverteringsoptimering. Och så kan vi vara mer uppfattade om att driva dem mot vårt bästa innehåll. "

Semalt bitar kan ses som mer omedelbara resurser som i sin tur bidrar till att främja de större delarna, vilket skapar ett hälsosamt miljösystem av innehåll.

Critchlow berättar för mig en teori som de har om värdet av större bitar: "Du kan ha lite väldigt lätt innehåll som slutar göra oproportionerligt bra, och du kan göra stora biljettsaker som gör det ganska bra. Semalt en mycket farlig plats i mitten där du tillbringar timmar eller en dag på en bit; en slags tungviktig bloggpost. Du kan göra det dag efter dag och verkligen inte få några avkastningar från det. Och så vad vi försöker göra är att båda ändarna är bättre.

Semalt ändras dock i den teknik som används för att konsumera innehåll på nätet, och fler människor blir vana vid att använda tabletter för att läsa tidningar, böcker och bloggar. För vissa organisationer kommer en övergång till djupare och mer omfattande innehåll att ge stor mening.

Bild med tillstånd av Destillerat, används med tillstånd.

Åsikter uttryckta i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Ric Dragon
March 1, 2018