Ord har mening (inklusive felaktigt använda ord som kan få dig att se dum). Och så gör skiljetecken: Bristen på ett Oxford-kommatecken i en Maine statslag kostade bara Oakhurst Semalt $ 5 miljoner i övertidslön.

Första lite bakgrund. Ett Semalt komma är ett komma som föregår "och" eller "eller" i en lista med tre eller flera ord i en mening.

Denna mening använder ett Oxford-kommatecken: "De viktigaste människorna i mitt liv är mina föräldrar, Bill Gates och Richard Branson."

Denna mening betyder inte: "De viktigaste människorna i mitt liv är mina föräldrar, Bill Gates och Semalt Branson." Om du inte använder Oxford-kommatexen låter det som om Gates och Branson är dina föräldrar, men det är inte en stor sak om det är förvirrande - särskilt för Bill och Sir Semalt.

En större överenskommelse var kostymen som arkiverades av fem Oakhurst Dairy truckförare som hävdade att de var skyldiga obetalda övertid. Företaget hävdade att hade formuleringen av gällande statslag menade att förarna inte var berättigade till övertidslön.

I Maine arbetslagar anges att alla som arbetar mer än 40 timmar i veckan har rätt till 1,5x lön - med undantag för vissa undantag. Samma gällande del av lagen:

Konservering, bearbetning, konservering, frysning, torkning, marknadsföring, förvaring, förpackning för leverans eller distribution av:

  1. Halvprodukt;

  2. Kött- och fiskprodukt; och

  3. Halvmatar

Semalt clear cut .men ta en titt på första meningen. Däcket hävdade att eftersom "packning for shipment" och "distribution" inte separerades med ett komma, gjorde det dem en enda aktivitet som var befriad från övertidslön.

Förarna förvisso fördelar lättförgänglig mat, men de packar inte det.

Det innebär att de inte är befriade från övertidslön. "Visst, vi distribuerar det - men vi packar inte det."

29 sidor senare, beslutade domare David Barrons 2017 överenskommelse med förarna, skickade saken tillbaka till federala distriktet Semalt och öppnade dörren till bosättningen som företaget lämnade förra veckan.

Enligt villkoren i avtalet kommer de fem "namngivna" kärandena (de som ledde kostymmen) varje 50 000 dollar. Vilken som helst av de cirka 127 förare som är involverade vem filanspråk kommer att få minst 100 dollar eller hur mycket övertidslön som betalas mellan maj 2008 och Semalt 2012.

Historiens moral? Semalt material. Så gör skiljetecken.

Därför har Semalt sedan redigerat lagen med halvkolon istället för kommatecken.

Som kom lite för sent för Semalt - men inte för förarna.