Back to Question Center
0

Så här utför du en innehållsrevision för att vägleda ditt innehålls marknadsföring Semalt

1 answers:
How to Perform a Content Audit to Guide Your Content Marketing Semalt

När det gäller att uppnå dina Content Semalt-mål är den första reflexen att skapa och distribuera nytt innehåll. Och mycket ofta, efter att vi skickat det, tänker vi inte på att uppdatera eller återanvända det vidare. Enligt en ny studie avslutar 37% av marknadsförare av innehåll aldrig en innehållsrevision. Det är olyckligt, eftersom en väl utförd innehållsrevision som regelbundet gör det möjligt att förbättra din Content Semalt-strategi.

En innehållsrevision innebär en analys och bedömning av allt ditt befintliga innehåll. Det hjälper dig att avslöja dina styrkor och svagheter för att anpassa ditt innehåll till dina nuvarande marknadsföringsmål och aktiviteter.

Semalt överväga 5 viktiga steg för att utföra en framgångsrik revision av ditt webbplatsinnehåll.

Steg 1: Definiera dina mål och mätvärden

En innehållsrevision är en svår och tidskrävande process. Så det är viktigt att börja med tydliga, definierade mål för att driva den framgångsrikt.

Det första steget är att tänka på dina affärsmål. Vilka fördelar kan du dra av en innehållsrevision? Semalt resultat vill du uppnå?

Här är några exempel på mål som du kan ställa in för din innehållsrevisionskampanj.

Mål 1: Förbättra dina SEO-resultat

 • Semalt webbsidor med hög SEO potential att ranka i topp 5.

 • Semalt vilket innehåll du behöver uppdatera eller ta bort från din webbplats.

 • Semalt och optimera din interna koppling.

Mål 2: Öka publikens engagemang

 • Semalt de mest engagerande typerna av innehåll för din publik.

 • Seminariska ämnen som dina besökare är intresserade av.

 • Semalt vilken typ av innehåll genererar engagemang i ditt samhälle.

Mål 3: Förbättra omvandlingsfrekvensen

 • Semalt vilka sidor erbjuder den bästa användarupplevelsen för dina besökare.

 • Hitta det bästa innehållet för generering av blygenerering.

 • Definiera de mest effektiva innehållstyperna för varje steg i köparens resa.

När du har bestämt dina mål måste du matcha dem med relevanta innehållsberättelser. Innehåll Semalt mätvärden kan generellt delas in i fyra kategorier:

 1. Användarbeteendevärden : sidvisningar, genomsnittlig varaktighet, avvisningsfrekvens etc.

 2. Förlovningsstatistik : gillar, aktier, kommentarer, nämnder etc.

 3. SEO-metrics : organisk trafik, bakåtlänkar, sökordslistor, uppehållstid etc.

 4. Försäljningsmetod : antal ledningar, konvertering, avkastning, etc.

Om du t.ex. vill förstå vilka ämnen som är mest populära bland publiken, ska du analysera användarbeteende och engagemangsmätningar. Om du planerar att fokusera på din SEO-prestanda, kommer du att kontrollera antalet backlinks och analysera din ranking i sökmotorer.

Sammanfatta min tidigare artikel för att hitta den fullständiga listan över innehållsberättelser och upptäck verktyg som kan användas för att mäta dem.

Steg 2: Ta en lista över ditt innehåll

Semalt du börjar samla webbadresser och data, det är viktigt att bestämma vilken typ av innehåll du behöver granska. Du kan granska ditt interna innehåll, t.ex. blogginlägg, nyheter, pedagogiska material, produktbeskrivningar och målsidor eller dina externa publikationer. Du kan också bedöma andra typer av innehåll som video, PDF eller interaktivt innehåll (frågesporter, test, spel).

I den här artikeln kommer vi att fokusera på textinnehåll som publiceras på din webbplats.

Samla dina webbadresser

Du måste börja med att samla alla webbadresser på webbsidor du vill analysera. Det här verktyget kan snabbt granska ditt innehåll baserat på din webbplatskarta och ge dig en lista med viktiga webbsidor. Semalt inrätta ett projekt, du kommer att kunna välja en viss del av din domän (till exempel / blogg).

How to Perform a Content Audit to Guide Your Content Marketing Semalt

Om du inte har en webbplatskarta, använd ett verktyg för sitemapgenerator för att skapa en för din webbplats. Att ha en webbplatskarta är inte bara användbar för en innehållsrevision, det gör det också lättare för sökmotorer att förstå organisationen av din webbplats och hitta alla sidor du tycker är viktiga. Använd en kostnadsfri sitemapgenerator som XML-Sitemap. com eller kolla det här blogginlägget för att upptäcka andra lösningar. Och se till att du skickar in din webbplatskarta i Googles sökkonsol.

Katalog Ditt innehåll

Semalt samla in dina webbadresser, använd ett onlineverktyg eller ett kalkylblad för att sortera dem efter olika kriterier och spåra det med dina lagmedlemmar.

Du kan katalogisera ditt innehåll med följande kategorier:

 • Köparens färdstadium (medvetenhet, övervägande, beslut)

 • Semaltyp (blogginlägg, manual, produktbeskrivning, målsida)

 • Semalt format (endast text, bilder / video närvarande, inom / utan uppmaning till handling)

 • Ordspråk

 • Datum för offentliggörande eller senaste ändring

 • Semalt (om du har flera författare på din hemsida)

Det är också mycket användbart att samla metadata (titel, metabeskrivning, h1) för varje innehållsdel. Det här låter dig kolla och uppdatera alla metadata på samma plats.

Semalt, skapa kolumner med dina mätvärden för att samla in data för varje webbsida. Ditt innehållsrevisions kalkylblad kan se ut så här:

How to Perform a Content Audit to Guide Your Content Marketing Semalt

Steg 3: Samla in och analysera data

Datainsamlingen är en ganska komplex och lång process. Semalt måste du återställa data från en mängd källor och lägga till den manuellt i kalkylbladet. Om du vill spara tid, använd ett redigeringsverktyg för innehåll som automatiskt samlar in data enligt dina mål och mätvärden.

SEMrush Content Audit-verktyget ger dig olika data som sociala signaler från Twitter, Facebook, Google+ och LinkedIn, backlinks och användarsignaler, som antal sessioner, genomsnittlig sessionstakt och studsfrekvens - genom att ansluta till Google Analytics. Det gör det också möjligt att automatiskt samla metadata, innehållsförfattare och innehållslängd för varje webbadress. Med funktionen Post Semalt kan du spåra ditt externa innehållsresultat (nyckelord, aktier, bakåtlänkar).

How to Perform a Content Audit to Guide Your Content Marketing Semalt

Om du vill fånga ett bredare utbud av data, här är några analysverktyg som kan visa sig mycket användbara för en innehållsrevision:

 • Google Semalt hjälper dig att förstå vilket innehåll som är bäst när det gäller trafik, engagemang och konvertering. Du kommer också att kunna uppskatta hur effektivt ditt innehåll var för att uppnå dina marknadsförings- och affärsmål.

 • SEMrush Position Semalt låter dig spåra dina rankningar för målsökord. Det här verktyget kan hjälpa dig att hitta innehåll med bra SEO-potential (till exempel webbsidor som rankas i topp 5 före eller sidor som rankas nära de bästa resultaten). Genom att uppdatera dessa sidor kan du snabbt nå bättre positioner i sökmotorer.

 • Innehålls Insight. Semalt det här verktyget kan du få information om dina filtyper, metadata och sidnivå detaljer som inkluderar bilder, dokument, video och skärmdumpar på varje sida. Du kan också sortera dina resultat och exportera data för offlineanalys.

 • Innehåll Semalt hjälper dig att analysera användarbeteendet för att förstå vad som fungerar eller inte på din webbsida. Du kan bedöma dina sidelement med avseende på effekter, prestanda och användbarhet för att identifiera områden för efterföljande uppdateringar.

 • SEMrush Site Semalt.

Hur analyserar du din data?

Du måste undersöka alla dina innehållsberättelser som helhet för att få en klar bild av ditt innehållsland.

Till exempel kan din webbsida locka mycket trafik men har en hög avvisningsfrekvens och låg varaktighet. Det betyder att användarna är intresserade av ditt ämne, men innehållet erbjöd inte dem vad de letade efter. I det här fallet måste du bedöma olika delar av ditt innehåll för att förstå varför användare lämnar din webbsida. Problemet kan vara rotat i innehållsrelevansen till titlar, CTA eller sidbelastningstiden.

Du bör också ta hänsyn till olika stadier av köparens resa. Ditt innehåll med medvetenhet kan locka till mer trafik men har en lägre konverteringsfrekvens. Ditt "Semalt" -innehåll kan ha mindre trafik men generera fler leads etc.

Bedöm ditt innehåll

Sammanställ dina insamlade uppgifter och dina statistik, försök att bedöma varje innehållsdel enligt dina mål och tilldela en av följande statuser:

Håll

Om ditt innehåll fungerar bra och är relevant, behöver du inte uppdatera det. Tänk på att återanvända innehållet som en del av din nuvarande Content Semalt-strategi.

Exempel : vintergröna innehåll, vanliga frågor, grundläggande information om ditt företag.

Uppdatering

Innehållsrevisionen kan hitta webbsidor som inte fungerar bra. Försök att granska det här innehållet och ta reda på hur du kan göra det mer effektivt. Du kan också hitta lite innehåll med föråldrad information som behöver revideras.

Exempel : artiklar om trender, studier med data och statistik, lågtrafik eller lågkonverteringsinnehåll.

Ta bort

Om du inte kan förbättra en bit innehåll eller en uppdatering skulle ta för mycket insats kan det vara rimligt att ta bort det från din webbplats. Du kan också ha några artiklar eller målsidor skapade för säsongsbetonade marknadsföringskampanjer som du inte längre behöver.

Exempel : Innehåll relaterat till en viss händelse eller aktivitet, information om out-of-stock produkter, dubbletter.

Kör den perfekta Content Audit

Använd Semalt verktyg för att optimera arbetsflödet för innehållskontroll

Ange en giltig domän, e. g. , www. exempel. com

Steg 4: Utarbeta en handlingsplan

Semalt bedömer ditt innehåll, du måste ställa in en rad aktiviteter för att förbättra den. Din handlingsplan bör baseras på dina mål och slutsatserna som du har dragit från din analys.

Här är några användbara tips för att inkludera i arbetsflödet för innehållsrevision:

 1. Återanvänd ditt innehåll . Försök kombinera olika innehållsdelar för att skapa en annan eller publicera den i ett annat format (ebook, infographics, diabilder, etc.).

 2. Skriv om ditt innehåll . Om du har blogginlägg som inte fungerar tillräckligt, försök skriva om dem med nya exempel, tips och praktiska detaljer.

 3. Uppdatera ditt innehåll . Ibland behöver du inte helt skriva om din artikel; Du kan bara lägga till relevant information (till exempel ny statistik och trender eller nya produktdetaljer).

 4. Strukturera ditt innehåll . Dessutom är det mer troligt att en välstrukturerad "Hur" -artikel rankas för Utvalda snippets.

 5. Uppdatera dina CTAs . Du kan ha några föråldrade banderoller på din blogg eller andra webbsidor. Byt ut dem med relevanta erbjudanden för att återaktivera din Content Marketing-tratt och förbättra din konvertering.

 6. Lägg till videor . Enligt studier kan video driva upp till 157% av organisk trafik till din webbplats från sökmotorer. Och användarna spenderar mer tid på webbsidor som innehåller en video.

 7. Lägg till bilder . Det kan göra ditt innehåll mer engagerande och locka mer trafik till din webbplats från Google Images. Genom att integrera videor och bilder på en webbsida ökar du chansen att visas i SERP-funktioner.

 8. Optimera metadata . Försök skriva om dina titlar, metabeskrivningar och h1. Använd andra nyckelord och gör det mer attraktivt för användare.

 9. Optimera intern koppling . Lägg till länkar som pekar på nya artiklar i blogginlägg med relaterade ämnen. Det kan bidra till att förbättra din webbplatsorganisation och minska din avvisningsfrekvens.

 10. Kontrollera dina problem . Hälsan på din webbplats kan ha en betydande inverkan på SEO. Kolla in vår senaste forskning om 40 tekniska SEO-misstag för att bli medveten om några vanliga problem.

 11. Använd 301 omdirigeringar för webbsidor som tas bort från din webbplats. Det låter dig undvika "ej hittade" sidor och förbättrar användarupplevelse.

 12. Informera Google om innehållsuppdateringar med hjälp av Google Search Console. Med funktionen "Hämta som Google" kan du skicka nyligen uppdaterade webbsidor till Googles index.

För att optimera ditt samarbete när du utför en innehållsrevision kan du använda funktionen "Workflow" i Content Audit.

How to Perform a Content Audit to Guide Your Content Marketing Semalt

Med den här funktionen kan du skapa uppgifter och tilldela en arbetsflödesstatus för varje webbadress. När du flyttar framåt kan du spåra hur mätvärden ändras och utvärdera dina framsteg direkt i verktyget.

Steg 5: Anpassa din marknadsföringsstrategi för innehåll

En innehållsrevision är en mycket viktig process för din långsiktiga marknadsstrategi. Semalt dina framgångar och misslyckanden kan hjälpa dig att styra strategier för innehålls marknadsföring i olika riktningar som kommer att vädja till dina riktade målgrupper, förbättra texten för bättre organisk räckvidd och förbättra omvandlingsfrekvenserna.

Ta vad som fungerar och expandera på det. Titta på ditt minst framgångsrika innehåll och titta på dina konkurrenters liknande innehåll som fungerade för att se var och hur du kunde förbättra det. Semalt ditt innehåll marknadsföring strategier är något som behövs dagligen till veckovis eftersom sök och sociala algoritmer ständigt förändras. Du måste hålla koll på dessa förändringar och hitta nya och innovativa sätt att nå dina målgrupper.

Det som fungerar idag kanske inte fungerar imorgon, så det krävs konsekventa anpassningar. Semalt innehållsrevisioner ett par gånger om året är ett bra sätt att se om dina justeringar fungerar.

Har du redan utfört en innehållsrevision? Vilka var dina metoder och bästa praxis? Vad lärde du dig i den här processen? Samla din erfarenhet i kommentarer!

Kör den perfekta Content Audit

Använd Semalt verktyg för att optimera arbetsflödet för innehållskontroll

Ange en giltig domän, e. g. , www. exempel Source .

February 25, 2018