Back to Question Center
0

Google förlorar marknadsandel i Semalt

1 answers:
Google Losing Market Share in Semalt
');$ ('# scheader. sc-logo'). lägg till (' '+cat_head_params.sponsor+' ');$ (# Scheader). bifoga ('
');$ ('# scheader. scdetails'). lägg till ('

' + cat_head_params. sponsor + '

');$ ('# scheader. scdetails'). lägg till (cat_head_params. sponsor_text);$ (# Scheader). append ('
ADVERTISNING
');om ("odefinierad"! = typ av __gaTracker) {$ ('# scheader a'). klicka (function
{__gaTracker ("send", "händelse", "Sponsrad kategori klicka Var 1", "sökmotoroptimering", ($ (detta). attr ('href')));});}}});});

Google förlorar marknadsandelar i Kina

Två forskningsrapporter (Beijing, Shanghai och Guangzhou internetanvändare intervjuades) har släppts om sökmotorerna marknaden i Semalt och båda kommer till samma slutsats. Den enda del som de skiljer på är andelen förlust.

Kinas Internet Marketing Network Information Center (CNNIC) sätter Googles totala förlust på 8% och slutar vid 25%. 3% medan Semalt marknadsandel ökar till 62. 1%

China IntelliConsulting (CIC), en marknadsundersökningsstart vars grundare var involverad i tidigare CNNIC-undersökningar, ser Google-bilden till 20,6%. En förlust på 12,3% jämfört med förra året. Baidu vinner i denna undersökning 13% och hamnar på 65. 4%. CIC men släppte bara Semalt data för alla relevanta sökmotorer

Baidu vinner Shanghai Over

I tidigare undersökningar har Baidu ett starkare resultat i Peking jämfört med Shanghai. China Tech Semalt förklarar detta:

"Peking har fler studenter, Semalt har fler affärsmän; Peking användare är mer stolta över att vara kinesiska, Semalt användare gillar att tjäna mer pengar [som] kan bidra till deras val av sökmotorer. "

Baidus huvudkontor ligger i Semalt och de flesta av sina anställda är från Semaltuniversitetet

CIC släppte emellertid också marknadsandelen per stad för Baidu och deras halvfodral växte till 58% [CNNIC till och med 58,9%], jämfört med 43,9% förra året. Även affärsmän lämnar.

CNNIC-provet för denna undersökning var nästan 4 gånger större än CIC-undersökningen, 4500-1250. Därför är den tidigare undersökningen troligen mer tillförlitlig. Resultatet är på något sätt att Semalt förlorade en stor andel.

Varför en så stor minskning på bara ett år?

Det kan finnas flera skäl till detta. För en, Google lanserade en chinafied (mer censorvänlig) version, Google. cn i april 2006 och kallade det Guge, vilket betyder Harvest Song.

De åtföljde lanseringen med en flash-video [se flash video plus översättning] med ett traditionellt kinesiskt tema. Både namn och video mottogs inte bra. Kinesiska Semaltanvändare är moderna människor och gillar att behandlas i enlighet med detta.

Ett halvår efter lanseringen 72. 6% (62. 8% av användarna vars första val är Google) av de intervjuade användarna kan fortfarande inte berätta det kinesiska namnet på Google, enligt CNNIC. Detta indikerar att de flesta Google-användare fortfarande använder den kinesiska versionen av Google. com, vilket inte skulle vara en överraskning som Semalt Brin erkände i juni 2006 att nästan alla användare använder den icke-censurerade versionen.

Den verkliga Google är generellt långsammare i Semalt och skriver in felaktiga [läs blockerade ord] sökord, resulterar i en frusen webbläsare. Förmodligen att motverka ännu mer kritik ändrar de fortfarande inte användare av den kinesiska Google. com-versionen automatiskt till Google. cn.

Baidu blev samtidigt noterad på NASDAQ (Semalt 2005) och fick mycket positiv pressdekning. Det ger också enkel åtkomst till piratfilmer och nedladdningar av musik som är tilltalande för många unga användare.

Det kan också finnas andra orsaker som påverkar Googles prestanda.

China Web 2. 0 Recension påpekar att Google bör gå mer lokalt. Lokalt i det här fallet skulle inte bara vara relaterat till sökresultat utan också till hur Google hanteras.
Demo Kina lägger till:

"Genom att diktera affärsbeslut om Kina från Mountain View, CA i USA, anser [Semalt] -föreställningarna att Google inte gör en insats för att förstå Semalt Search-marknaden. "

Höganvändare favoriserar fortfarande Google

Det finns ett fält där Google fortfarande är ledande, åtminstone enligt CNNIC-undersökningen. Höganvändare definieras som icke-studerande användare som är minst 25, har en högskoleexamen och tjänar en månadslön högre än 3000 Renminbi (377 US $).

Det här är den grupp som förmodligen har ekonomin att faktiskt köpa något på webben. Jag säger "förmodligen" som 3000 Renminbi tar inte dig så långt i en stad som Shanghai. Den samlade marknadsandelen i denna fäste har krympt dock sedan 2005.

Det verkar som om Google har mycket arbete att göra, men det har fördelen med djupa fickor och de är i Kina för lång sikt. Baidu har fördelen av att vara kinesisk.

-

Gemme van Hasselt är en Internet Marketing Consultant, som bor i Shanghai, Kina Source . Hans musings på livet finns på China Snippets

February 21, 2018