Back to Question Center
0

Semalt: Hur hanterar man utmaningarna för webbdata?

1 answers:
Det har blivit vanligt för företag att förvärva data för affärsapplikationer. Företag söker nu snabbare, bättre och effektiva tekniker för att regelbundet extrahera data. Tyvärr är skrapning av webben mycket teknisk, och det krävs ganska lång tid att behärska. Webens dynamiska natur är den främsta orsaken till svårigheten. Också en hel del webbplatser är dynamiska webbplatser, och de är extremt svåra att skrapa - edgerouter setup nat.

Webskrapningsutmaningar

Utmaningar i webbutvinning härrör från att varje webbplats är unik eftersom den kodas annorlunda från alla andra webbplatser. Så det är praktiskt taget omöjligt att skriva ett enda dataskrapning program som kan extrahera data från flera webbplatser. Med andra ord behöver du ett team av erfarna programmerare att koda din webbskrapning ansökan för varje enskild målplats. Kodning av din ansökan för varje webbplats är inte bara tråkig, men det är också dyrt, särskilt för organisationer som kräver periodisk utvinning av data från hundratals webbplatser.Som det är webbskrapning redan en svår uppgift. Svårigheten kompliceras ytterligare om målplatsen är dynamisk.

Några metoder som används för att innehålla svårigheterna att extrahera data från dynamiska webbplatser har beskrivits nedan.

1. Konfiguration av proxier

Svaren på vissa webbplatser beror på att geografiskt läge, operativsystem, webbläsare och enhet används för att komma åt dem. Med andra ord, på de webbplatser som kommer att vara tillgängliga för besökare som är baserade i Asien kommer de att skilja sig från innehållet tillgängligt för besökare från Amerika. Denna typ av funktion förvirrar inte bara webbomsökare, men det gör också krypning lite svårt för dem eftersom de behöver räkna ut exakt den exakta versionen av krypning, och den här instruktionen är vanligtvis inte i sina koder.

Att sortera ut problemet kräver vanligtvis lite manuellt arbete för att veta hur många versioner en viss webbplats har och även för att konfigurera proxies för att skära data från en viss version. Dessutom måste din dataskrapare installeras på en server som är baserad på samma plats med versionen av målwebbplatsen

2 för platser som är platsspecifika.Browser Automation

Detta är lämpligt för webbplatser med mycket komplexa dynamiska koder. Det görs genom att göra hela sidinnehållet med en webbläsare. Denna teknik är känd som webbläsarautomatisering. Selen kan användas för denna process eftersom den har möjlighet att köra webbläsaren från vilket programmeringsspråk som helst.

Selen används egentligen främst för testning men det fungerar perfekt för att extrahera data från dynamiska webbsidor. Innehållet på sidan görs först av webbläsaren, eftersom det tar hand om utmaningarna med omvänd engineering JavaScript-kod för att hämta innehållet på en sida.

När innehåll görs sparas det lokalt, och de angivna datapunkterna extraheras senare. Det enda problemet med denna metod är att det är benäget för många fel.

3. Hantering av postanmälningar

Vissa webbplatser behöver faktiskt viss användarinmatning innan de visar de nödvändiga uppgifterna. Om du till exempel behöver information om restauranger i ett visst geografiskt läge kan vissa webbplatser be om postnummer på den önskade platsen innan du har tillgång till den obligatoriska listan med restauranger. Detta är vanligtvis svårt för sökrobotar eftersom det kräver användarinmatning. Men för att ta hand om problemet kan postförfrågningar skapas med hjälp av lämpliga parametrar för ditt skrapverktyg för att komma till målsidan.

4. Tillverkning JSON-webbadressen

Vissa webbsidor kräver AJAX-samtal för att ladda och uppdatera innehållet. Dessa sidor är svåra att skrapa eftersom utlösare av JSON-filen inte kan spåras enkelt. Så det kräver manuell provning och inspektion för att identifiera lämpliga parametrar. Lösningen är tillverkningen av den nödvändiga JSON-webbadressen med lämpliga parametrar.

Sammanfattningsvis är dynamiska webbsidor mycket komplicerade att skrapa så att de kräver hög kompetens, erfarenhet och sofistikerad infrastruktur. Vissa webbskrapningsföretag kan dock hantera det så att du kan behöva anställa ett tredjepartskrapföretag.

December 22, 2017