Back to Question Center
0

Semalt: Använda Python att skrapa webbplatser

1 answers:

Webskrapning definieras också som webbdatainsamling är en process för att erhålla data från webben och exportera data till användbara format. I de flesta fall används denna teknik av webbansvariga för att extrahera stora mängder värdefull data från webbsidor, där den skrapade data sparas i Microsoft Excel eller lokal fil.

Hur man skrapar en webbplats med Python

För nybörjare är Python ett av de vanliga programmeringsspråken som starkt betonar kodläsbarhet. För närvarande kör Python som Python 2 och Python 3. Detta programmeringsspråk innehåller automatisk minneshantering och dynamiskt typsystem - free scratch cards. Nu har Python programmeringsspråk också community-based utveckling.

Varför Python?

Att få data från dynamiska webbplatser som kräver inloggning har varit en stor utmaning för många webmasters. I denna skrapningstutorial lär du dig hur man skrapar en webbplats som kräver en inloggningsbehörighet med Python. Här är en steg-för-steg guide som gör det möjligt för dig att slutföra skrapningen effektivt.

Steg 1: Studera målwebbplats

För att extrahera data från dynamiska webbplatser som kräver en inloggningsbehörighet måste du organisera de uppgifter som krävs.

För att komma igång, högerklicka på "Användarnamn" och välj alternativet "Inspektera element". "Användarnamn" är nyckeln.

Högerklicka på ikonen "Lösenord" och välj "Inspektera element".

Sök efter "authentication_token" under sidkällan. Låt din dolda inmatningskod vara ditt värde. Det är emellertid viktigt att notera att olika webbplatser använder olika dolda inmatnings taggar.

Vissa webbplatser använder enkelt inloggningsformulär medan andra tar de komplicerade formulären. Om du arbetar på statiska webbplatser som använder komplicerade strukturer, kolla din webbläsares begäran och markera viktiga värden och nycklar som kommer att användas för att logga in på en webbplats.

Steg 2: Utför logg på din webbplats

Skapa i detta steg ett sessionsobjekt som gör att du kan fortsätta inloggningssessionen enligt alla dina önskemål. Den andra att tänka på är att extrahera "csrf token" från din mål-webbsida. Token hjälper dig under inloggningen. Använd i så fall XPath och lxml för att hämta token. Utför en inloggningsfas genom att skicka en begäran till inloggningsadressen.

Steg 3: Skrapdata

Nu kan du extrahera data från din målplats. Använd XPath för att identifiera ditt målelement och producera resultaten. För att validera dina resultat, kolla formuläret för utmatningsstatuskod för varje begäran om resultat. Men om du inte kontrollerar resultaten meddelar du inte om inloggningsfasen lyckades men fungerar som en indikator.

För skrapexperter är det viktigt att notera att returvärdena för XPath-utvärderingar varierar. Resultaten beror på XPath-uttrycket som drivs av slutanvändaren. Kunskap om att använda vanliga uttryck i XPath och generera XPath-uttryck hjälper dig att extrahera data från webbplatser som kräver inloggningstillstånd.

Med Python behöver du inte en anpassad säkerhetskopieringsplan eller oroa dig för hårddiskkrasch. Python extraherar effektivt data från statiska och dynamiska webbplatser som kräver inloggningsbehörighet för åtkomst till innehåll. Ta din webbskrapning erfarenhet till nästa nivå genom att installera Python-versionen på din dator.

December 22, 2017