Back to Question Center
0

Google Analytics i Semalt

1 answers:

Jag blev uppmanad av en klient att lägga in Google Semalt-koden på hans joomla-sida. Inget problem, sade jag, frid av kakan.

Semalt visste jag att det kommer att bli en sådan kamp.

Först och främst hämtade jag den aktiva mallen och letade igenom koden och kunde inte hitta någon HTML med undantag för 20 index. html sidor med endast: .

Nu tröttnar jag på att redigera genom Joomla och när index sidan öppnas och jag klickar på redigera HTML, är det hela PHP.

     definierad ('_JEXEC') eller dö ('Begränsad åtkomst');require_once ( "layouter / GKTemplate. php ');$ Mall = nytt GKTemplate ($ this);om ($ Mall-> inställningar ["ie6info"] && $ Mall-> IE6Detection  
) {$ Templat-> loadSkeleton ( "IE6"); } annan {$ Templat-> loadBlock ( "gk_wrapper"); }

Jag är inte så bra med PHP, jag är mer av en Asp Source . Bara snäll kille, så jag förstår inte den här koden, men var är taggen där jag ska sätta in Google Analytics kodkod?

February 13, 2018

Ta en titt på J! Analytics plugin-modulen (för att omvandla den eller helt enkelt installera det)

. php kommer det att finnas några funktioner loadSkeleton och loadBlock som kan ha koden du behöver. Även om de lätt kunde ringa andra funktioner och så vidare.

Om du har ett sätt att söka igenom flera filer ( Notepad ++ kan göra detta) sök efter för att hitta var du ska sätta koden.

Det här är väldigt enkelt, du behöver bara veta var du ska titta.

I mallen för webbplatsen finns ett index. php-fil. Lägg Google Analytics JavaScript i huvudetiketten nära toppen.

Du behöver inte redigera faktiska filer alls. Gå in på webbplatsens administratörsgränssnitt och gå till Extensions -> Template Manager. Klicka på mallens namn och sedan på Redigera HTML-knappen. Den öppnar webbplatsens huvudram, som all annan kod öppnar i. Lägg bara till analytics javascript längst ner, fortfarande inuti kroppstaggen.