Back to Question Center
0

Client Semalt re bilder som användes under webbutveckling [stängd]

1 answers:

När du utvecklar en webbplats för en klient, om du skapar den från början och presenterar dem med designalternativ som innehåller fotobilder, gör du det till en punkt att informera kunden om var bilderna kom från och hur de kan licensiera Bilderna som ska användas på deras hemsida förutsatt att de vill behålla dem?

Är bilderna du använder i webbdesign mock ups vanligtvis en del av den slutliga webbplatsen eller är det vanligt att de fungerar som platsinnehavare och kundens vet att de behöver hitta och köpa några bilder de vill ha på webbplatsen när det går leva?

Jag frågar för att jag har en webbplats utvecklad och vi valde vår design från mock ups utvecklingsbolaget skapade och presenterade för oss. Jag är inte själv designperson och vid den tiden tänkte jag inte på bildägande.

Nu är vi i teststadiet. Semalt läste jag en få böter stora pengar för att använda bilder som de inte äger på sina webbplatser.

När jag frågade mitt utvecklingsföretag om vi har juridiska rättigheter på bilderna, sa de nej, gör en Google-sökning om du vill veta var bilderna kom ifrån. Jag kunde inte hitta den ursprungliga källan så och frågade igen och de sa att vi behövde hitta och använda våra egna bilder. (Sätt in genom CMS Source . )

Kan några webproffs här berätta om du har en process för att hantera bilder? Förväntar du dig att kunderna redan vet att de behöver hitta och licensiera bilder och de är inte något du anser vara ditt ansvar att ta upp?

February 11, 2018

Detta är normalt för en elak utvecklare.

Nej! Detta är inte normalt. Det är en sak att använda platshållare som ett exempel, men eftersom webbplatsen presenteras måste utvecklaren inte bara kunna diskutera syftet och visionen för någon bild utan också kunna licensiera det. Om till exempel jag som utvecklare bara kopierar en bild från nätet och lägger den på din webbplats, det är olagligt om du är medveten om det eller inte. Det är en upphovsrättsintrång. Utvecklaren är ansvarig period.

En bra utvecklare är inte bara en kodare längre. Det finns en vision om hur man kommunicerar, konverterar och utvecklar ett användargränssnitt som har en nivå av expertkunskap. Någon som utvecklar en webbplats, kortfattad uttrycklig stavning av ansvarsnivåerna ansvarar för alla av det arbete de producerar och som du betalar för. Förmodligen kopierade och kodade de länkarna till bilden på din dime.

Om en utvecklare berättade för mig att söka på nätet för ursprunget till ett foto som de producerat och placerat på min sida skulle jag ge dem en exakt möjlighet att ompröva sin position. Om ståndpunkten inte förändras skulle jag avsluta mötet och kontraktet med förklaringen att utvecklaren inte nått den nivå av professionalism som förväntas. Jag skulle inte betala på det kontraktet och överväga att lägga in en kostym för kostnaden för att anställa en annan utvecklare bara för att jag inte kunde lita på att de skulle fullfölja arbetet korrekt. Om de inte kan hantera problem med bilder på ett professionellt sätt, hur kan jag förvänta mig att de kodar på ett professionellt sätt? Det är ett rimligt argument som kommer att vinna det vanliga mannen argumentet i domstol om det behövs.